Districtkampioenschappen heren 3e en 4e divisie 2013

Districtskampioenschap goede generale voor turners St. Mauritius.

Afgelopen zaterdag moesten 8 turners van St. Mauritius Volendam afreizen naar sporthal “De Walvis” te Beverwijk voor de districtsfinale. Deze districtsfinale wordt gezien als een mooie graadmeter voordat de landelijke plaatsingswedstrijden over 2 weken voor alle turners zullen beginnen.
In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Dorin Radulescu, Frenck Guijt, Yoran Rein en Joey Loch.

 

Dorin en French kwamen uit in categorie 2e divisie Instap niveau 10. Frenck begon de wedstrijd wat ongelukkig met een val van de brug. Hij herpakte zich echter uitstekend en turnde de overige 5 toestellen uitstekend. Hij behaalde daarmee een respectabele 6e plaats, slecht 1 punt verwijdert van het podium. Hij liet daarmee 18 jongens in dezelfde categorie achter zich. Met zijn 1e plaats tijdens het kersttoernooi en deze 6e plaats in Frenck klaar om zich te gaan mengen met de beste turners in dit niveau.

Dorin turnde een goede wedstrijd en behaalde een eindtotaal van 94,65 pnt waarmee hij, slechts 3 plaatsen achter Frenck, op de 9e plaats eindigde. Als Dorin nog even goed op de afwerking gaat trainen dan moet ook hij goed mee kunnen komen op landelijk niveau .

Joey Loch en Yoran Rein kwamen uit in de categorie eredivisie Benjamin 10. Beide heren behaalde een goed resultaat. Yoran heeft een goede wedstrijd gedraaid en vooral op het onderdeel ringen kwam Yoran ijzersterk voor de dag. Yoran heeft een keurige 5e plaats behaald.  Joey Loch deed het op alle onderdelen nog net wat beter en behaalde dan ook een verdiende 3e plaats. Wanneer beide heren zich nog verbeteren op het onderdeel voltigeren dan kunnen zij zich samen mengen in de strijd om de podiumplaatsen.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Stefan Rein en Mikel Zwarthoed.
Stefan Rein en Mikel Zwarthoed turnden beide in dezelfde categorie te weten 1e divisie Instap 9. Mikel behaalde goede resultaten aan alle onderdelen. Op een aantal onderdelen is er nog ruimte voor verbetering maar werden ook vorderingen getoond. Vooral de voltige oefening van Mikel behoorde tot een van de beste van zijn categorie. Mikel werd uiteindelijk 4e.
Het eindtotaal van Stefan Rein was slechts een fractie hoger wat hem dan ook een 3e plaats opleverde. Stefan behaalde mooie scores op brug en rek. Stefan liet echter ook een paar steekjes vallen wegens concentratiegebrek. Iets dat in de landelijke wedstrijden natuurlijk niet mag gebeuren. Qua puntentotaal zat er dan ook een behoorlijk verschil met de plaatsen 1 en 2. Iets waaraan de komende periode nog hard gewerkt dient te worden.

In de derde turnde de turners Keuze-oefenstof hun wedstrijd. Sverre van Wijngaarden turnde in de 3e divisie Jeugd niv 8 en Olaf Atteveld in de 2e divisie Junior I niv 7.  De geroutineerde turners werkte een acceptabele wedstrijd af.  Sverre heeft zijn oefeningen wat aangepast wat nog even wennen was. Ringen en sprong waren prima, voltige kan beter. Al met al resulteerde dit een keurige 6e plaats. Olaf was op 5 toestellen in goede doen, scoorde als beste op ringen, als tweede op vloer, brug, maar voltige werd anders door jury beoordeeld als we normaal zien. Omdat de verschillen heel klein eindigde Olaf daardoor net naast het podium met een 4e plaats.

Al met al kunnen de trainers Ben Zwarthoed, Walter Dedters en Willem van Wijngaarden terugzien op een goede wedstrijd met genoeg aanknopingspunten voor de landelijke wedstrijden. Dank aan de selectie sponsor JSC Sport Coaching. We wensen iedereen veel succes toe tijdens deze 1e landelijke wedstrijd die worden  georganiseerd in Tilburg op 2 en 3 februari

Sponsors

Avia Club stand