2e competitiewedstrijd dames 3e divisie 2013

Zaterdag 2 februari werd de tweede competitiewedstrijd voor de derde divisie gehouden. Er zijn acht dames  die hieraan deelnamen namens Mauritius. Zij worden gesponsord door selectie sponsor JSC sport en Teamsponsor SUCCES schoonmaak.

Helaas was Chantal van Delft afwezig wegens vakantie. In de eerste wedstrijd was het de taak van Sharon en Annelin in de categorie jeugd, en van Lieke en Angel in de categorie pupil 1 om hun prestaties van de vorige wedstrijd te evenaren.

 

Sharon en Annelin turnden beide een stabiele wedstrijd. Met vooral mooie vloeroefeningen en een hele stabiele balkoefening van Sharon hebben deze meiden goed gepresteerd in een deelnemersveld waarvan ongeveer de helft een jaar ouder is. Sharon werd 10e Annelin eindigde op de 13e plaats.

Angel en Lieke begonnen de wedstrijd op brug waar Lieke voor het eerst de salto alleen turnde. Angel liet een stabiele oefening zien waarmee zij de hoogste score van de wedstrijd behaalde: 13.20! Na deze goede prestaties op brug, verliep de balk wat minder goed.. Gelukkig herpakten de meiden zich en schitterden op vloer waar Angel voor het eerst een arabier-flikflak en Lieke een arabier-flikflak-flikflak liet zien! Angel eindigde op de 16e plaats, Lieke werd 22e.

In de tweede wedstrijd kwam Ilse in actie in de categorie pupil 2. Ilse heeft altijd heel veel last van zenuwen en helaas speelden die ook deze wedstrijd weer parten. Tijdens een hele stabiele oefening op de balk, moest zij dit toestel helaas toch twee keer verlaten. Op vloer liet zij zien dat dit een sterk onderdeel van haar is en ook op brug liet zij een goede oefening zien met een mooie salto, tot stand!

In de vierde en laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan junior turnsters Daphne en Senior turnster Mariëlle. Mariëlle liet een goede sprong zien, op de andere toestellen liet Mariëlle wat steken vallen. Wanneer je met een val van de balk toch nog het vierde cijfer neerzet, zegt dit toch wel iets. Mariëlle turnt  netjes en redelijk stabiel. Wanneer zij in de trainingen wat meer herhalingen pakt zal zij ook wat zekerder op een wedstrijd staan.  Mariëlle eindigde op de 12e plaats, maar er zit zeker meer in.
Daphne is nergens bang voor en laat dit ook zien in de elementen die zij als junior turnster turnt.  Op vloer turnde Daphne een oefening met de hoogste uitgangswaarde. Daphne moet nog wat meer letten op netheid. Wanneer zij dit verbetert kan zij ons nog wel eens gaan verrassen.

Wij willen onze sponsoren JSC sport en SUCCES Schoonmaak bedanken. JSC sport en SUCCES schoonmaak maken het mogelijk dat onze turnsters aan deze wedstrijden kunnen deelnemen en alle meiden uit de derde en vierde divisie  een mooi trainingspak dragen.

 

Sponsors

Avia Club stand