Dames districtkampioenschappen 2013

4 Districtskampioenen bij de dames van Mauritius!

In het weekend van 9 en 10  februari vonden de Districtskampioenschappen dames plaats in Amsterdam voor de 1e, 2e en 3e divisie. Voor deze wedstrijd moesten de turnsters zich plaatsen, dus alleen de besten van district Mid-west namen deel aan deze wedstrijd.  In totaal kwamen 17 turnsters van Mauritius in actie met als resultaat 4 districtskampioenen en daarnaast nog  4 podiumplaatsen.  Hieronder een verslag.

 

3e divisie jeugd
Ilona Zwarthoed moest als eerste aantreden op de brug, haar favoriete onderdeel. Ze behaalde een mooie 11.80. Daarna de balk, waar Ilona ondanks een val toch een score kreeg van 11.10.
Op vloer liet ze zich van haar beste kant zien. De jury beloonde haar helaas niet echt, want ze behaalde slechts een score van 10.40. Tot slot de sprong; hier is voor Ilona nog veel winst te behalen, want ze kreeg hier ook een score van 10.40 voor. Ilona werd uiteindelijk 18e. Supergoed gedaan en nu op naar de toestelkampioenschappen, dan gaan we voor de prijzen.

3e divisie pupil 2
Jia Lu Tuyp
moest als eerste beginnen op vloer. Dit is haar favoriet onderdeel en ze liet ook een strakke oefening zien. Waarschijnlijk moest de jury nog warm worden, want ze kreeg een 12.70; dit verbaasde ook de trainster.
De sprong was netjes; een gemiddelde van 12.575. Als derde onderdeel de brug; dit blijft een spannend onderdeel voor Jia Lu en vooral ook voor haar ouders omdat het nog vers in het geheugen ligt dat ze hier af is gevallen. Ze bewees opnieuw dat ze hier helemaal overheen is, want de score van 13.90 was de 2e van het veld. Als laatste de balk; met wat lichte wiebels kwam ze tot een 12.550.  Het wachten op de uitslag was spannend, want de dames lagen heel dicht bij elkaar. Jia Lu haalde de 5e plaats, wat haar een dikverdiende medaille opleverde.

3e divisie pupil 1

Rosanne Blokker
begon haar wedstrijd op balk en dit deed ze beter dan de vorige keer, haar sprongen waren nu goed uitgevoerd en ze had maar 1 wiebel, 12.700 was het resultaat. Op vloer turnde Rosanne een hele mooie oefening, nog mooier dan de laatste wedstrijd 14.150. Op sprong werd 12.150 behaald. Na dit toestel was duidelijk dat ze op het podium kon komen. Daarom werd er gekozen voor een iets makkelijkere oefening aan brug  zodat ze geen fouten kon maken. Dit ging precies volgens plan (score 13.800) en Rosanne werd verdiend 2e met 52.800.

2e divisie instap

Anouk Tol
turnde een stabiele wedstrijd, ze begon goed op balk met 12.950 zonder er vanaf te vallen. Vloer is voor Anouk altijd een struikelblok, maar vandaag ging het eindelijk goed! 12.300. Sprong ging Anouk ook goed af, haar overslag  en streksalto werden beiden beloond met 12.750. Het laatste toestel was rek, ook hier liet ze een prima oefening zien, 13.050 de 3score op dit onderdeel. Totaal 51.050 en dit was goed voor een prachtige 8e plaats.
Elena Schilder turnde niet haar beste wedstrijd van het seizoen. De balk moest ze helaas een keer verlaten met radslag, maar toch nog een score van 13.050. Ook op vloer lukte het vandaag niet zo goed, alles werd een beetje wiebelig uitgevoerd, dit was ook in de score terug te zien, 11.250. Gelukkig liet ze haar kop niet hangen en turnde ze 2 schitterende sprongen die beloond werden met het hoogste cijfer op dit onderdeel 13.325. Ook rek voerde Elena naar kunnen uit en kreeg ze wederom een mooi cijfer van de jury 13.150 (2e hoogst). Totaal 50.775 en een mooie 9e plaats.  
Madelief van Montfort begon zeer sterk aan balk met 13.500 de 5e score op dit onderdeel. Vloer werd wel netjes geturnd, maar het was net niet helemaal wat de jury wilde zien, 11.000. Op sprong moet Madelief nog even wat meer oefenen. Ze is nog niet helemaal  gestrekt wanneer ze over de kop gaat en dat kost punten, 11.850. Op rek had ze de laatste tijd veel geoefend en dit was ook wel te zien, een mooie 12.350 was het resultaat. In totaal 48.700 met een 18e plaats.
Megan Jacobs turnde niet zo stabiel op balk, met de handstand en de radslag viel ze er af. De score van 12.400 was ondanks de 2 vallen toch nog netjes te noemen. Vloer turnt Megan altijd heel makkelijk, maar vandaag werden er toch wat foutjes gemaakt, 12.850 (5e score). Vervolgens liet Megan een mooie overslag en streksalto zien op sprong 13.050 (4e score). Het laatste toestel was rek. Vorige wedstrijd had ze hier veel punten laten liggen door te laag te zwaaien. Dit was nu niet het geval en 12.900 was dan ook het resultaat. Totaal 51.200 en een 6e plaats.
Rosalie de Boer turnde eindelijk een goede wedstrijd, Rosalie heeft heel veel talent maar op de wedstrijden komt dat er niet echt uit. Het moeilijkste toestel voor Rosalie is de balk, het doel was om erop te blijven en dat lukte! Nog wel wat wiebelig, maar 13.150 was erg mooi. Vloer turnt Rosalie als de beste, ze behaalde dan ook het hoogste cijfer op dit onderdeel,  13.600. Op sprong turnde ze een score van 12.925 bij elkaar (dit kan nog beter) en op rek liet Rosalie een hele mooie strak uitgevoerde oefening zien. Ook hier haalde ze het hoogste cijfer, 13.250. Al met al was dit goed voor een welverdiende  1e plaats met een totaal van 52.925.

2e divisie pupil 2
Jette Sloots
begon haar inturnen voortvarend, het zag er mooi uit en je kon zien dat ze er zin in had. Toen de wedstrijd eenmaal begon zette zij deze lijn voort, hetgeen door de jury gewaardeerd werd. Ze behaalde prima cijfers, en terecht. Mooie strakke sprongen, sierlijk en goed op de brug. Ook onderdeel vloer ging super. Zenuwslopend onderdeel balk werd eveneens strak en bijna foutloos afgewerkt. Al met al bleken Jette haar inspanningen genoeg voor een prachtige 1e plek! Een bijzondere prestatie die bij velen een grote lach op het gezicht toverde. Niet in het minst bij trainsters en begeleidsters,maar vooral bij Jette zelf!

2e divisie pupil 1
Amber Tol
startte de wedstrijd zonder zenuwen! Dat was ook te merken aan een mooie vloer- en balkoefening die goed waren voor een 12.550 en een  12.650. Op sprong was de jury wat zuinig met de score en ook brug was helaas wat minder.  Uiteindelijk een 19e plaats. Amber gaat straks knallen in de kwartfinale!
Nicole Tuyp zette een prachtige oefening neer op vloer (13.550) en op brug turnde zij voor de eerste keer de zolendraai, die oefening was dan ook goed voor een 13.950! Op balk was Nicole helaas wat wiebelig en het vervelende boogje lukte deze keer niet. Ook de sprong  heeft nog wat aandacht nodig! Ze eindigde op een 7e plaats, super.
Inge Hansen begon met een mooie vloeroefening en scoorde net als Nicole een 13.550. De sprong was vervolgens onder de maat maar haar geweldige brugoefening was goed voor een 14.650! De hoogste score op dit onderdeel.  Als afsluiter de balk waarop zij ondanks een val een strakke oefening turnde.  Met een puntentotaal van 53.525 eindigde Inge op de 1e plaats. Top gedaan!

1e divisie jeugd
Noortje Sloots  ging de avond voor de wedstrijd sneeuwballen gooien en gleed daar bij uit.Ze bezeerde haar stuitje behoorlijk.

Toch begon ze goed aan de wedstrijd van vandaag. Sprong en brug gingen behoorlijk goed, goede cijfers! Na deze onderdelen begon ze in te turnen op de balk. Bij boogje voorover op die balk kwam ze helaas ten val. Ze viel op dezelfde pijnlijke plek, haar stuitje, het zag er niet goed uit voor haar. Gevreesd werd dat ze niet meer mee kon doen maar na overleg met trainster Marisa begon ze toch! Met een aangepast programma deed ze de balk eigenlijk nog best behoorlijk.

Ook oefening vloer werd iets ingetogener uitgevoerd, maar wel strak. Prima scores! Een knappe 10e plaats, meer zat er niet in. Uiteraard een bijzondere prestatie van Noortje die zichtbaar pijn leed maar toch heeft doorgezet. Een knap staaltje doorzettingsvermogen en wilskracht,  knap hoor Noortje!

1e divisie pupil 2
Verena Sens turnde weer de sterren van de hemel. Op de brug turnde ze een waanzinnige score van 15.300. Op de balk turnde ze een nieuw element, boogje-flikflak achter elkaar zonder te stoppen, maar helaas viel ze er af. Verena eindigde toch nog als 1e.
Jill Pannekeet turnde een goede wedstrijd. Ze turnde een mooie brug oefening 14.400. Bij het laatste toestel, de balk, werd het nog even spannend. Ze moest twee tienden hoger scoren dan nummer twee van dat moment en dat lukte haar ook. Ze behaalde een 13.350 waardoor ze als
2e eindigde.
Caitlin Veerman turnde een goede wedstrijd. Op de balk zette ze een mooie strakke oefening neer. Ze turnde een boogje-flikflak met een tussenstop, helaas viel ze er met wissel-spagaatsprong af, ze scoorde een 12.850. Caitlin werd tot onze verbazing bij de prijsuitreiking niet op het podium geroepen. Dit is later alsnog recht gezet. Ze werd beloond met een medaille voor de 4e plaats.
Ook Emma Sloots turnde een goede wedstrijd. Op de vloer schitterde ze en behaalde een 13.100. Op sprong turnde ze voor het eerst een schroef met een score 13.350.
Emma eindigde op de 7e plaats.

Fabiënne Molenaar ontbrak door een blessure. Dakota Gerritsen had net een zware griep achter de rug en deed ook niet mee.  
Wel een prachtig weekend voor Mauritius en een mooie warming-up voor de  dames die in het weekend van 2 en 3 maart meedoen aan de kwartfinale voor het NK in sporthal Opperdam.
We wensen jullie daar veel succes!

Graag willen we alle trainsters en trainers bedanken voor hun inzet en zonder sponsors kunnen we natuurlijk  niet: JSC sport, ETB Cas Sombroek en Schoonmaakbedrijf Succes ook bedankt!

Sponsors

Avia Club stand