Verslag Veerman Wooncentrum Turntoernooi 2013

Het Wooncentrum Veerman turntoernooi voor dames 1e en 2e divisie werd dit weekend gehouden in sporthal Opperdam. Voor deze kwartfinale voor het NK waren 450 turnsters naar Volendam afgereisd.
Het toernooi is een geweldig succes voor Mauritius geworden. Verdeeld over twee dagen hebben de 17 dames van Mauritius 4 gouden, 4 zilveren en 1 bronzen medailles in de wacht gesleept en zijn zij alle 17 doorgestroomd naar de halve finales.

 

Zaterdagochtend vroeg werd het toernooi geopend door wethouder Gina Kroon-Sombroek. Zij heeft daarna nog gesproken met Gerard Speerstra, trainer van Epke Zonderland. Het was een amicaal onderhoud over de gewenste turnaccommodatie in Volendam. 

Inmiddels waren de eerste wedstrijden gestart met o.a. de instappers 2e divisie. Door het grote aantal deelnemers in deze categorie waren de dames verdeeld over meerdere wedstrijden.

1e Wedstrijd
Anouk Tol
presteerde goed op sprong (13,00), maar minder op brug (11,35). Vervolgens was de balk aan de beurt. Helaas kwam Anouk hard ten val met de spagaatsprong. In tranen heeft ze toch haar oefening vervolgd en nog een 11,30 gehaald. Als laatste het onderdeel vloer, waar ze een mooie 13,20 scoorde. Het leverde haar uiteindelijk de 7e plaats op.

Vanwege een longontsteking was de voorbereiding van Liena Azmani niet optimaal. Liena liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en liet zich van haar beste kant zien. Op sprong scoorde ze een prima 13,15 (beste resultaat op dit onderdeel), op brug en balk behaalde ze beide een 11,85 en de vloer leverde haar een 13,23 op. Liena eindigde op een geweldige 4e plaats.

Elena Schilder voelde veel spanning tijdens de wedstrijd, maar bleef heel goed geconcentreerd en dat was te zien in de resultaten. Ze begon op sprong met een 12,80. Gevolgd door de beste score op brug: 12,75. De balkoefening ging prima (12,55) en de vloeroefening was adembenemend goed (13,86). Elena was de allerbeste van het deelnemersveld en werd glansrijk 1e.

 

2e Wedstrijd
Madelief van Montfort liet enkele steekjes vallen op de brug en behaalde een 10,93. Op balk scoorde zij de beste score van alle deelnemers (13,80). De vloeroefening zag er goed uit, maar werd minder gewaardeerd (11,25). Ook op sprong liet zij 2 mooie sprongen zien (12,25). Madelief behaalde een mooie 10e plaats.

Het leek of Megan Jacobs niet goed startte met haar eerste oefening op de brug, maar toch haalde ze een 12,43. Op balk scoorde ze een mooie 12,56. De vloeroefening van Megan was formidabel en leverde de hoogste score op: 14,10. Tenslotte nog twee prima sprongen die met 13,05 beoordeeld werden. Megan eindigde op een verdiende 2e plaats.

Rosalie de Boer heeft in de vorige wedstrijd al laten zien wat ze waard was en ook deze keer ging alles zoals het hoorde. Met prachtige cijfers op brug 12,40, balk (13,55), vloer (13,80) en tenslotte 2 geweldig mooie sprongen (13,57) liet ze alle concurrentie achter zich. Met 53,32 punten behaalde Rosalie de 1e plaats.

Pupil 1, 2e divisie
Het belangrijkste doel van Amber Tol was om door te stromen naar de halve finales. En door een goede sprong  (13,025) en een prima oefening op de brug is dat haar ook gelukt! Ze heeft beloofd dat ze de komende weken hard gaat trainen voor de andere onderdelen zodat ook de finale binnen haar bereik komt.

Nicole Tuijp
en Inge Hansen waren aan elkaar gewaagd deze wedstrijd. Na het eerste onderdeel brug waarop Nicole de eerste score (14,200) en Inge de tweede (14,150) haalde was balk aan de beurt. Inge liet hier geen punten liggen en haalde de hoogste score. Nicole werd helaas wat lager beoordeeld. Op vloer werd door beide dames een super oefening geturnd met opnieuw hoge scores voor allebei. Na een spannende vierde ronde was het zilver uiteindelijk voor Nicole en mocht Inge de gouden medaille in ontvangst nemen.

Pupil 1, 1e divisie
Na een kleine dip de afgelopen weken is Dakota Gerritsen weer helemaal terug! Op onderdeel vloer schitterde zij als vanouds en haalde de hoogste score, 13,750! Ook op alle andere onderdelen scoorde zij boven de 13 punten. Zo kennen we haar weer. Superblij was Dakota dan ook toen haar na afloop de zilveren medaille werd omgehangen. 

Pupil 2, 2e divisie
Jette Sloots had vandaag een goede dag in de tot turnhal omgetoverde Opperdam. Zij liet als enige van haar groep een geslaagde reuzenzwaai zien op de brug. Ook vloer ging fraai en op de balk turnde zij boven verwachting. De jury gaf ook op sprong genoeg punten, hetgeen een prachtige 2e plaats opleverde.
Met een mooie zilveren medaille sloot Jette de dag af.

Pupil 2, 1e divisie
Caitlin
Veerman turnde een goede wedstrijd. Ze begon op brug en ze zette een mooie oefening neer. Nog niet de reus maar toch een mooie 12,833. Ook de balk ging goed, alleen handstand heffen lukte deze keer jammer genoeg niet. Verder turnde ze een stabiele oefening wat haar een score opleverde van 11,400. Op de vloer ging het beter dan de vorige keer. Alle series gingen goed en ze had er echt zin in en scoorde een mooie 12,833. Uiteindelijk eindigde ze op een mooie 7e plaats.

Emma Sloots had er zin in. Op de brug turnde ze een reus, die dit keer wel goed ging. Ze kreeg een 12,867. Daarna was de balk aan de beurt, deze ging ook goed, ze kreeg hiervoor een 12,550. Daarna moest ze op de vloer die ze goed turnde en ze scoorde hier een 11,700. Als laatste onderdeel was de sprong, hier deed ze voor de eerste keer een schroef en die was geweldig, wat een prachtige hoge score opleverde, een 15,200. Emma werd uiteindelijk 6e.

Jill Pannekeet begon op brug en na een hele goede oefening kreeg ze een score van 14,267. Daarna de gevreesde balk, hier moest ze een aantal stevige correcties maken maar toch nog 11,900. De vloer ging goed totdat ze een val maakte, dit was jammer. Om toch nog in de prijzen te vallen moest Jill een super-sprong neerzetten en dat lukte, ze scoorde een 14,650, de beste van de dag. Jill werd 3e, toch nog een medaille.

Vervolgens was Verena Sens aan de beurt. Ze turnde een mooie strakke brugoefening wat haar de hoogste score opleverde, een 14,800! Daarna de balk. Bij het in-turnen viel ze hard van de balk bij de wisselspagaat-sprong, waardoor ze behoorlijk van slag was. Ze begon goed op de balk maar viel er helaas een keer vanaf bij boogje-flikflak, wat haar een score van 12,050 opleverde. Vervolgens het onderdeel vloer. Zoals we van Verena gewend zijn maakte ze hier weer hele hoge sprongen en een mooie strakke oefening dat alles weer goed maakte. Hier kreeg ze de hoogste score een 14,800. Tenslotte moest de sprong nog. Die ging ook prima en hier scoorde ze een 13,950. Verena eindigde als 1e in de totaalstand. Dames, jullie waren geweldig !

Jeugd 1e divisie
Noortje Sloots ging vandaag goed van start op onderdeel balk. Op brug liet Noortje een los-om-handstand zien, die bij elke wedstrijd beter wordt. Ook vloer en sprong deed ze mooi en met een 9e plek sloot Noortje de wedstrijd af.

Fabienne Molenaar turnde sinds lange tijd weer een wedstrijd. Na langdurig blessureleed turnde Fabienne 2 onderdelen namelijk balk en brug. Zij liet met hoge sprongen en strakke moves zien het turnen nog niet verleerd te zijn. Uiteraard traint ze hier ook hard voor. De 2 andere onderdelen zijn nog te belastend voor haar, niet meegedaan, geen scores dus. Maar dat is niet belangrijk, Fabienne is op de weg terug!

Twee prachtige dagen met een perfecte organisatie en geweldige resultaten door en voor Mauritius.
De aanmoedigingen van het vele publiek hebben zeker bijgedragen aan dit succes.
We willen in de eerste plaats onze turnsters en hun trainsters Christine, Leonie, Linda en Marissa bedanken.
Verder de EHBO Volendam, de 40 juryleden van de KNGU en alle (80!!) vrijwilligers.
Uiteraard was dit zonder onze sponsoren allemaal niet gelukt, ook jullie heel erg bedankt:
Toernooisponsor: Wooncentrum Veerman Volendam;
Teamsponsor damesselectie: ETB Cas Sombroek;
Hoofdsponsor dames- en herenselectie: JSC Sport Volendam.

Sponsors

Avia Club stand