Dames 1e divisie halve finale en pre-instap toestelkampioenschappen


Voor Turnvereniging Mauritius weer een druk weekend. In het verre Leek werden door de dames de halve finales 1e divisie voor het NK geturnd, waar opnieuw geweldige resultaten zijn behaald. Tegelijkertijd waren in Wormer de toestelkampioenschappen van Zaanstreek-Waterland voor de jongste talentjes.Halve finale 1e divisie
De dames pupillen 1 begonnen vol goede moed aan deze halve finale.  Verena Sens begon als eerste op sprong. Na de overslag maakte ze een hele mooie schroef die werd beloond met een hoge score van 15.400. Na twee onderdelen stond ze op de 1e plaats. Vervolgens kwam de "gevreesde" balk. Ze begon goed, een kleine wiebel maar ook hele hoge sprongen zoals we van haar kennen. Bij de flikflak kwam ze verkeerd op de balk terecht waardoor ze hard viel. Hierdoor verloor ze een heel punt. Gelukkig wist ze dit weer goed te maken op de vloer waar ze de hoogste score had. Verena behaalde de 1e plaats met 55.875 punten. Tevens plaatste Verena zich voor alle vier de toestelfinales.
Jill Pannekeet turnde haar beste wedstrijd tot nu toe. Met een super eindscore van 55.025. Na het derde onderdeel stond ze op de eerste plaats, maar moest op het eind toch weer Verena voor zich laten gaan waardoor Jill verdiend 2e werd. Haar beste onderdelen waren de balk, sprong en brug. Op deze onderdelen plaatste zij zich voor de toestelfinale. Caitlin Veerman wilde zich heel graag plaatsen voor de NK finale en dat liet ze ook zien! Ze begon heel goed op sprong. Op de brug liet ze een schitterende oefening zien en ze turnde voor het eerst een hele mooie reus. Dit leverde haar samen met Verena de hoogste score op, 14.700. Op de balk viel ze helaas met de flikflak maar ze maakte dat weer helemaal goed op de vloer. Ze turnde heel mooi en strak en dit werd beloond met de tweede score. Ze behaalde twee toestelfinales, brug en vloer. Caitlin eindigde op een mooie 5e plaats met 53.200 punten. Emma Sloots turnde zaterdag niet op haar best. Het lukte haar deze keer niet om een reus te maken op brug, helaas viel ze eraf. Op de balk begon ze goed. Maar net als bij de andere meiden viel ze er met de flikflak af. De sprong en vloer deed ze wel keurig. Emma eindigde als 15e met een totaalscore van 48.300 waardoor de NK finale is behaald. Geweldig gedaan dus.
In de categorie jeugd turnde Noortje Sloots. Zij turnde vandaag best een goede wedstrijd.
Balk, vloer en brug gingen prima op een paar details na. Haar beide sprongen waren ook mooi, het enige wat er aan schortte vandaag was de concurrentie. Noortje is goed, maar de rest was beter. In deze categorie gingen van de 19 turnsters 8 door naar de NK. Noortje werd helaas 10e, geen finaleplaats dus, maar toch goed gedaan!

Van Dakota Gerritsen en Fabienne Molenaar zijn op het moment van schrijven geen wedstrijddetails bekend, alleen de behaalde scores. In de categorie pupil 1 turnde Dakota. Zij behaalde met een vijfde plaats deelname aan de NK finale en een toestelfinale op vloer. In  categorie jeugd een vijfde plaats voor Fabienne, dus NK-finale en een toestelfinale op brug.
Een geweldige prestatie van de 1e divisie-dames die door het vele en zware trainen is bereikt. Trainsters Marissa, Leonie en Christine gefeliciteerd en bedankt.
De NK-finale voor de 1e divisie en de toestelfinales vinden plaats op 1 en 2 juni a.s. in Opmeer.

Toestelkampioenschappen Waterland-Zaanstreek pré-instap
De jongste turnsters mochten deelnemen aan de toestelkampioenschappen in de Wormer op D2 niveau. Het leuke van deze wedstrijd is dat er op ieder toestel medailles verdiend kunnen worden. De meisjes begonnen op sprong en dat deden ze allemaal naar kunnen. Marit Schilder deed dit zo goed dat ze zelfs de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Alyssa Bond maakte ook een mooie handstand platval maar viel net buiten de prijzen. Brug was het volgende toestel, dit verliep minder goed voor de meisjes maar gelukkig turnde iedereen heel netjes waardoor ze toch nog mooie cijfers behaalden. Sophie Lefebvre mocht de gouden medaille mee naar huis nemen en Marit Schilder zilver. Linde Snoek greep helaas net naast een medaille. Het volgende toestel was balk, dit bleek een struikelblok te zijn voor de meeste meisjes. Shannon Schilder liet een hele nette oefening zien maar door een iets lagere moeilijkheidsgraad was het net niet goed genoeg voor een medaille. Sophie Lefebvre had geen zenuwen en turnde een hele stabiele oefening die ook beloond werd met een gouden medaille. Laatste toestel vloer ging voor de meeste meisjes wel goed, al werd er hier en daar een stukje oefening vergeten of verwisseld. Sophie werd op een haar na 2e en Marit 3e. Linde greep weer net naast de medailles. Al met al was het een goede ervaring voor Alyssa, Linde, Marit, Shannon en Sophie en hebben ze in totaal wel 7 medailles weten te veroveren.
Allemaal gefeliciteerd en trainsters Gemma, Marianne en Lisa bedankt.

De damesselectie 1e divisie van Mauritius wordt gesponsord door teamsponsor ETB Cas Sombroek Volendam.
Hoofdsponsor dames- en herenselectie:  JSC Sport Volendam Beter, Fitter, Sterker.

 

 

Sponsors

Avia Club stand