Jongens 3e/4e divisie Finale Rayoncompetitie

Turners 3e/4e divisie Finale Rayoncompetitie: 2x goud, 1x zilver, 1x brons

In Schagen  op  20 aprilwerden dit weekend de finales geturnd van de competitie van Rayon West Friesland. Na een viertal, eerder geturnde, wedstrijden zou duidelijk worden wie zich in de verschillende leeftijdsklasses “Rayonkampioen 20120-2013” mocht noemen.

In de Instap-2 klasse turnde Yassine Schneider ( de Beukers Edam) helaas een van zijn minste wedstrijden van de gehele competitie. Hij moest dan ook genoegen nemen met een 5e plaats.
Zijn oudere broer Nordin gaf blijk over een goede wedstrijdmentaliteit te beschikken hetgeen zich o.a. bij het onderdeel sprong uitbetaalde in een score van 19,60 pnt.  Uiteindelijk wist Nordin in de eindscore een terechte bronzen medaille te hebben verdiend.
Eveneens van de Beukers Edam turnde in de pupillenklasse de 11-jarige Joey Snijder. Hij eindigde als 4e doordat hij in eerdere wedstrijden wat punten had laten liggen. In deze finale turnde hij echter een prima wedstrijd.
De Edamse Jelke Hoogzaad wist na eerdere goede resultaten in de voorwedstrijden nu in deze finale het goud te behalen. Ondanks een ietwat teleurstellende score op brug ( 14,60 pnt.) finishte Jelke met 2,65 pnt. voorsprong op de nr. 2 op het hoogste schavot van het erepodium.
St. Mauritius-turner B Pascal Smit moest met een blessure helaas verstek laten gaan.
In de jeugdklasse liet St.Mauritius-turner Jim de Boer reeds vanaf de eerste competitiewedstrijd blijken een enorme progressie te hebben gemaakt in zijn trainingsprogramma. Vanaf wedstrijd nr. 1 heeft de veertienjarige Jim de Boer steeds de eerste plaats voor zich kunnen opeisen. Ook in Schagen was dit weer zo. De Boer werd dan ook met vlag en wimpel de nieuwe kampioen in de jeugdklasse.
Ook Thomas Klein (die pas een ½ jaar turnt bij St. Mauritius) laten zien dat hij goede vorderingen heeft gemaakt. Zijn (terechte) beloning was dan ook een 2e plaats en dus een zilveren plak, achter clubgenoot Jim de Boer. De beide Waterlandse deelnemende clubs kunnen terugzien op een geslaagde competitie.

Met dank aan selectie sponsor JSC Sport , en trainers Willem van Wijngaarden, Walter Dedters en Tom  Tol en natuurlijk de juryleden Wampie Hoogzaad en Jan Mooijer jr