Nederlands kampioenschap turnen dames 2e divisie

 

Dit weekend waren in Dordrecht voor de dames 2e divisie de Nederlandse kampioenschappen turnen.

Zaterdag de finale meerkamp, zondag de toestelfinales met respectievelijk 10 en 8 deelneemsters van Mauritius Volendam.
De finale halen is al een prestatie op zich want van de honderden meisjes die beginnen aan het wedstrijdseizoen mogen er uiteindelijk per categorie maar 36 tot 38 de finale turnen. En bij de toestelfinales maximaal 8 per toestel.


Toch waren de verwachtingen hoog gespannen maar deze hebben ze de eerste dag helaas niet waar kunnen maken.  De onderlinge verschillen zijn zo klein dat je na 1 fout 10 plaatsen opschuift in het klassement. En fouten werden zaterdag helaas gemaakt.
Van de beoogde medaillekandidaten was Inge Hansen de enige die zaterdag een bronzen medaille in de wacht wist te slepen. Zondag vielen alle medailles gelukkig wel de goede kant op. Alle 8 turnsters van Mauritius wisten een medaille te winnen! Hieronder een verslag van de wedstrijden.

Categorie instap N2
Madelief van Montfort turnde een hele stabiele wedstrijd, vooral haar brugoefening was erg mooi. Balk turnde ze netjes, maar werd jammer genoeg niet zo hoog beoordeeld, uiteindelijk werd ze 33e . Anouk  Tol turnde haar beste  wedstrijd van dit seizoen, ze maakte nergens fouten en vloer turnde ze super. Ze eindigde van de 38 deelneemsters als 31e .
Megan Jacobs turnde niet haar beste wedstrijd. Op brug heeft ze de meeste punten laten liggen, op vloer viel ze, maar op balk turnde ze de beste oefening van dit seizoen. Ze werd 29e.       
De tweede dag liet Megan liet tijdens de toestelfinales zien dat zij echt de beste is op de vloer. Een super score die met recht beloond werd met goud.
Liena Azmani maakte tijdens de meerkamp wat foutjes op brug en vloer. Op balk turnde ze een hele stabiele oefening waarna ze zelfs een glimlach op haar gezicht kon toveren. Ze werd 24e. Bij de toestelfinales kwam zij uit op sprong. Zij heeft het hele seizoen laten zien dat sprong haar beste onderdeel is en dat bleek vandaag ook. Helaas was haar landing niet perfect maar toch leverde het haar een bronzen medaille op.
Elena Schilder turnde zaterdag zoals gewoonlijk weer erg netjes. Ze maakte een foutje op brug, maar haar sprong was super. Balk werd wat laag gewaardeerd. In het eindklassement behaalde zij een 23e plaats. Bij de toestelfinale op balk liet Elena een mooie zeer stabiele oefening zien met een klein foutje. Het leverde haar de bronzen medaille op.
Rosalie de Boer had zaterdag haar dag niet. Ze maakte een grote fout op sprong en op brug en balk werden kleine foutjes gemaakt. Vloer zag er wel prachtig uit. Ze werd 12e bij de meerkamp. Bij de toestelfinales op balk en burg maakte Rosalie goed wat goed wat de eerste dag niet lukte en hoe!
Ze overwon haar zenuwen en turnde zeer strakke oefeningen wat haar op beide toestellen een gouden medaille opleverde. Helemaal top!

Categorie pupil 1
Amber Tol heeft dit seizoen een metamorfose ondergaan. Vorig jaar nog onzeker en onstabiel, nu stond zij in de finale . Ze genoot zichtbaar deze wedstrijd en turnde prima op alle onderdelen. Het was jammer dat ze 1x viel op balk. Ze eindigde hierdoor op de 14e plaats. Zondag turnde zij toestelfinale balk en met een geweldige oefening verdiende zij de bronzen medaille.
Nicole Tuijp turnde vorig jaar nog 3e divisie en bevindt zich nu bovenin de 2e divisie. Een geweldige prestatie. Ook deze wedstrijd was zij weer lekker op dreef.  Netjes en stabiel met op vloer zelfs de hoogste score in deze ronde. In het eindklassement behaalde zij de 9e plaats. Bij de toestelfinales kwam zij uit op vloer en wederom haalde zij met een prachtig geturnde oefening de hoogste score. Een gouden medaille!
Een topseizoen voor Inge Hansen dit jaar. Zij mocht in alle geturnde wedstrijden een medaille in ontvangst nemen, en dat werd nu natuurlijk ook weer verwacht. Ze turnde zoals gewoonlijk sierlijk en stabiel maar liet hier en daar wel wat steekjes vallen. Inge moest dan ook twee rivalen voor zich laten en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. De tweede dag kwam zij uit in drie toestelfinales. Op brug wederom een medaille, een zilveren deze keer. Ook op balk een prachtige oefening maar helaas viel ze bij de afsprong. Op vloer moest Inge genoegen nemen met de vervelende 4e plaats.

Categorie pupil 2
Jette Sloots was goed voorbereid op deze finaledag. Onder begeleiding van trainster Marissa begon ze goed aan de wedstrijd. Jette liet zien dat ze bij de besten hoort. Mooie krachtige elementen werden afgewisseld met sierlijke bewegingen. We hebben haar niet eerder zo goed gezien. Het totaalbeeld van de 4 onderdelen was goed voor een 7e plaats. Een prachtige prestatie in een ijzersterk deelnemersveld. Top Jette! Tijdens de toestelfinales kwam Jette uit op 3 onderdelen.
Ze deed mee voor de prijzen, hetgeen op brug lukte. Ze haalde een prachtige 3e plaats, brons dus.
Op balk en ook op vloer werd ze 4e, erg goed gezien het niveau van alle deelneemsters.

Hoewel de meerkamp niet naar verwachting verliep hebben de dames de tweede dag alles goed gemaakt.  Het was een zeer vruchtbare dag met super resultaten en wel te verstaan 4 kampioenen tijdens de toestelfinales van dit Nederlands Kampioenschap 2013.
Er kan terug gekeken worden op een prachtig seizoen waarin hard is gewerkt en waarin  vele prijzen zijn gewonnen! Gefeliciteerd meiden, jullie zijn toppers. Ook alle train(st)ers van deze damesselectie gefeliciteerd en bedankt.

 

 

 

 

 

De damesselectie 2e divisie wordt gesponsord door teamsponsor ETB Cas Sombroek Volendam. 
Selectiesponsor dames- en herenselectie:  JSC Sport Volendam Beter, Fitter, Sterker.

  foto's finale meiden 2e divisie

 

 

Sponsors

Avia Club stand