Bronzen medaille NK Teamcup heren 2e divisie 2013

 

Turners veroveren in de 2e divisie bronzen medaille bij NK teams.

In een spannende strijd hebben de turners van St. Mauritius een 3e plaats behaald.
Op het Nederlands Kampioenschap voor clubteams van 24 november jl in Zwijndrecht.
Een team bij dit NK bestaat maximaal uit 5 turners, waarbij er 4 turnen per toestel en de beste 3 tellen voor de uitslag.
Voor St. Mauritius kwamen Olaf Atteveld, Sverre van Wijngaarden, Juan Hendrikx en Mitch Boom in actie.


De turners kwamen uit in de 2e divisie, waarin de concurrentie heel groot is. Maar liefst 10 teams waren vertegenwoordigd op dit NK.  De turners turnden een solide wedstrijd, waarbij zij hebben laten zien dat ze vorm van het vorige seizoen hebben kunnen vasthouden. Ook zijn in deze wedstrijd voor het eerst nieuwe elementen geturnd in een wedstrijdsituatie.

 

Op de onderdelen voltige en ringen turnden de mannen zelfs de tweede score. Bij het onderdeel sprong werd door Olaf Atteveld voor het eerst de Tsjukahara gesprongen, waarbij de landing nog aandacht vraagt. Juan Hendrikx heeft een hele goede progressie laten zien. Hij scoorde maar liefst 3 punten meer dan bij zijn vorige wedstrijd. Sverre van Wijngaarden turnde voor het eerste de schroef op vloer en stut op ringen. Mitch Boom turnde zijn nieuwe oefening op brug, wat hem de hoogste score opleverde. Al met al leverde dit 199,7 punten op, waarbij het verschil met de nr 4  0,55 pnt was en met de nr 2  1,55 pnt. Hele kleine verschillen waardoor het tot het eind toe spannend was hoe het zou aflopen.

 

Trainers Martin Kroon en Willem van Wijngaarden keken met een tevreden gevoel terug. De bronzen medaille is voor de mannen weer een mooie stimulans om mee verder te gaan.

 Veerman advocaten is sponsor van het Turn team Veerman Advocaten St Mauritius

 

 JSC Sport is sponsor van de wedstrijdselectie van St Mauritius Volendam

 

Sponsors

Avia Club stand