Voorwedstrijd nk dames 2013

 Veelbelovende start wedstrijdseizoen dames Mauritius.

In Amsterdam zijn de eerste voorwedstrijden voor het landelijke NK-traject geturnd door de dames van Mauritius. Alle niveaus zijn inmiddels veranderd naar de nieuwe oefenstof dus iedereen ging zonder enige verwachting de wedstrijd tegemoet.Ilona Zwarthoed, Annelin Schilder en Amy Veerman moesten als eersten aantreden. Ilona en Annelin komen uit in niveau Jeugd 2, 3e divisie. Zij hebben super hard getraind en turnden daardoor een stabiele wedstrijd. Annelin turnde voor het eerst haar nieuwe sprong met een uitstekende score van 11.675. Zij behaalde de hoogste score,  11.750, op balk. Ook Ilona turnde een nieuwe sprong en deze werd goed uitgevoerd. Op de onderdelen brug en vloer had zij het hoogst gescoord van alle meiden.  Ilona werd dan ook beloond  met een gouden medaille en de zilveren medaille was voor Annelin!


Op de andere baan was het de beurt aan Amy Veerman, zij komt uit als pupil 1 niveau N3. Dit was haar eerste wedstrijd na  een flinke blessure aan haar arm. Amy turnde boven verwachting goed, vooral de sprong en de vloeroefening.  Zij komt nog wat tekort op balk dus daar gaan we aan werken. Amy heeft een mooie 6e plaats behaald! 

 

Daarna was het de beurt aan Rosanne Blokker en Amber Tol. Deze meiden komen uit als pupil 2 niveau N3. Rosanne is een echt wedstrijd meisje en turnde daardoor ook een prima wedstrijd. Zij turnde drie onderdelen boven de 13 punten wat zeer goed is. Met als uitblinker haar score op vloer, een 13.750. Amber is de laatste tijd wat onzeker, wat haar vandaag een podiumplek heeft gekost. Wel had zij de hoogste wedstrijdscore op brug, een  13.900. Op vloer heeft zij het laten liggen door een hele serie niet te turnen . Rosanne werd 3e en Amber 19e.

’s Avonds kwamen Jia Lu Tuijp, Emma en Jette Sloots, Jill Pannekeet en Caitlin Veerman in actie. Zij turnen niveau jeugd 1 N3. Jill turnde vandaag voor het eerst haar nieuwe sprong overslag schroef, die heel goed lukte. Verder was haar vloer heel netjes met een mooie score van 14.35. Caitlin turnde een zeer solide wedstrijd ondanks haar zware knieblessure met als uitschieter een 14.500 op brug. Emma en Jette zijn op wedstrijden altijd net wat beter dan tijdens trainingen, dat bleek wel uit Emma haar prachtige vloer en Jette met een super balkoefening , een genot om naar te kijken. Ook Jia Lu was goed op dreef. Haar nieuwe sprong lukte uitstekend. Op vloer turnde ze huizenhoge series en sprongen die een score van maar liefst 14.45 opleverden.
Het eindresultaat van deze dames was heel hoopvol voor de rest van het seizoen met een mooie 1e plaats voor Jill, Jette 3e, Jia Lu 4e mét medaille, Caitlin 7e en Emma 8e.

Dag 2 begonnen om 9 uur onze jongste turnsters Marit, Sophie en Linde hun eerste officiële turnwedstrijd in categorie instap N2. Zo'n 1e wedstrijd is altijd erg spannend en de meisjes waren dan ook best zenuwachtig. Marit heeft een stabiele wedstrijd geturnd waarbij ze als enige van de 3 turnsters een prachtige arabier flikflak liet zien op de vloer en ze had maar liefst het op een na hoogste cijfer op de sprong. Top! Sophie is een erg krachtige turnster en liet ook een mooie sprong zien en een goede brugoefening. Tijdens het inturnen voor sprong werden de zenuwen voor Linde even te veel waardoor haar sprong helaas niet goed ging, maar ze heeft een prachtige vloeroefening laten zien met mooie sierlijke bewegingen. Geen medailles voor deze turnsters, maar ze zijn absoluut een ervaring rijker en de trainsters zijn trots op ze.

Daarna was Verena Sens aan de beurt. Zij turnt als enige van de club in jeugd 1 keuze oefenstof 1e divisie. Een foutloze wedstrijd met veel nieuwe onderdelen zoals haar wippertje en dubbel salto bij brug, en een huizenhoge tsukahara op sprong. Die leverden haar  prima scores op met als resultaat een gouden medaille!
In de 3e wedstrijd turnden de 6 pupil 1 meisjes, uitkomend in niveau N2. Madelief van Montfort liet vooral op sprong en brug, met voor het eerst mooie reuzen geturnd, prima oefeningen zien. Beide toestellen zijn ten opzichte van vorig jaar erg verbeterd. Anouk Tol steeg boven zichzelf uit met brug, haar prachtige reuzen leverden maar liefst 14.35 op. Ook op vloer zijn met name haar sprongen goed verbeterd. Elena Schilder, ons wedstrijd-kind, liet alles net wat beter zien dan in trainingen. Ze blonk vooral weer uit op haar favoriete toestel balk waar ze voor het eerst een mooi boogje turnde.
Bij Rosalie de Boer lukte vandaag echt alles. Met de moeilijke onderdelen als tiktak en radslag salto op balk zette ze monsterscores neer op zowel balk, brug als vloer,  allen boven de 14 punten.
Megan Jacobs ging er vandaag dubbel en dwars voor. Na de vele brugtrainingen lukte haar oefening nu helemaal foutloos in de wedstrijd, met 14.35 als resultaat. Met een flikflak salto en prachtige sprongen op vloer sloot ze haar wedstrijd mooi af. Ook Liena Azmani turnde vele nieuwe onderdelen waaronder een super los-om handstand gevolgd door reuzen en niet te vergeten het moeilijke boogje op balk, die als een huis stond!  Het eindklassement was heel netjes: Rosalie 1
e, Megan 5e mét medaille! Liena 8e, Elena 10e, Madelief 13e en Anouk 27e
.

Nicole Tuijp en Inge Hansen sloten de wedstrijden af als pupil 2 in niveau N2.
Zij blonken vooral uit op hun favoriete toestel vloer. Hoge series en sprongen werden beloond met hoge scores. Bij beiden lukte de los-om goed op brug en ze scoorden dan ook precies hetzelfde, een 13.75. Voor de volgende wedstrijd gaan we proberen de reuzen te turnen, dat
wordt een mooie uitdaging. Inge turnde voor het eerst flikflak op balk, knap gedaan. Nicole verbaasde trainsters en toeschouwers om nu eens zeer standvastig op die gevreesde balk te blijven staan, super. Inge werd uiteindelijk knap 4e mét medaille en Nicole 8e!

Met prima resultaten door alle Mauritiusmeiden zijn we dit seizoen goed van start gegaan en weten we waar we nog aan moeten werken. Gefeliciteerd allemaal en ga zo door!

De damesselectie van Mauritius  wordt gesponsord door:

Teamsponsor :     ETB Cas Sombroek     

Teamsponsor :    Schoonmaakbedrijf Succes Volendam.

Selectiesponsor :  JSC sport Volendam.Sponsors

Avia Club stand