Oranje jong talenten doen mee met unive gym gala

Mauritius-turners treden op voor 15.000 man publiek

Drie turners van Mauritius viel de eer  te beurt om deel te mogen nemen aan het Univé Gym Gala dat van 19 tot en met 22 december heeft plaatsgevonden het Topsportcentrum Almere.
Pelle Klement, Roy Loch en Jaro van Wijngaarden verzorgden een optreden met negen andere leden van de Oranje Jong Talent Selectie (OJT). De OJT’ers  turnden tegelijk met Bart Deurloo, die veertiende werd in de meerkamp op het laatste WK in Antwerpen.     

    foto's univegymgala 2013

 video/nos.nl unice gym gala 2013                            

 

Donderdagochtend om elf uur moesten de jongens zich melden in het Bastion Hotel vlakbij het Topsport Centrum in Almere. Bondscoach Remon Rooij had de kamerdeling zo gemaakt dat geen jongens van dezelfde club bij elkaar op de kamer lagen. Dat was in het kader van de teambuilding, een van de uitgangspunten waarop de KNGU onder leiding van bondscoach Mitch Ferner meer nadruk wil leggen.

Eenmaal geïnstalleerd wachtte de eerste training in de indrukwekkende hal van het Topsport Centrum. ’s Avonds wachtte de generale repetitie, een voorstelling voor drieduizend inwoners van Almere. Samen met wereldsterren en nationale toppers gaven de Mauritianen een staaltje van hun kunnen. Vrijdagavond bij de officiële première, zaterdagmiddag en –avond en zondagmiddag lieten ze het nog vier keer zien voor in totaal vijftienduizend mensen.

Het optreden van de jongens was de derde act op het programma van het Univé Gym Gala. Pelle Klement kwam op in Ajax-pyjama en met een grote knuffel, een aap die door iedereen voor beer werd aangezien. Daarmee kroop hij in bed, onder een Ajax-dekbed. Om te slapen!

Terwijl Pelle droomde van zijn turnhelden, lieten de andere leden van het OJT – onder wie Roy en Jaro -  de Triple 9 oefeningen zien. Dat zijn oefeningen om de basishoudingen van de turners te verbeteren. Opeens ging een wekker. Pelle kwam onder zijn dekbed vandaan, nu in zijn turnpakje van de OJT-selectie. Tot zijn  verrassing zag hij Bart Deurloo bij het paard staan. Een high five volgde.

De 12 OJT-turners verdeelden zich: Jaro en drie andere op vloer, vier op voltige en Roy en Pelle bij de klutsen. Nadat Bart Deurloo iets van zijn kunsten had vertoond, gaf de toekomst van het Nederlandse Turnen zijn visitekaartje af. Want zo werden de jongens genoemd in tweets van Gympower, KNGU en Univé Gym gala.

Prachtige sprongseries met overslag, salto’s, flik-flak en arabier. Flitsend voltigeren met flanken, spindel en Thomas flair. En op de klossen strakke handstanden, hoeksteunen en bovenbalans. Daarna tot slot Bart Deurloo nog eens op het paard. En af marcheerden de jongens onder luid applaus van het enthousiaste publiek.

Een paar minuten later zaten ze zelf weer in het publiek als toeschouwers. Tot de finale, want daarbij moesten ze opmarcheren met alle andere optredende artiesten. En vervolgens handtekeningen uitdelen. Niet zo veel als Epke Zonderland natuurlijk, maar elke dag tientallen. Aan mensen die dachten laat ik van die jongens maar vast een handtekening vragen. Dan heb ik die vast als ze straks de top halen.

 

 

Sponsors

Avia Club stand