Dames 2e voorwedstrijd 2014

 2e Voorwedstrijd Mauritiusdames N3

Dit weekeinde waren de dames niveau N3 aan zet voor hun 2e voorwedstrijd in de aanloop naar het landelijke NK-traject en de districtskampioenschappen. Deze divisie plaatst zich via de voorwedstrijden direct naar de halve finale van het NK.

 

Rosanne Blokker en Amber Tol startten als eersten in categorie pupil 2. Amber moest een goede wedstrijd draaien om door te stromen naar de landelijke wedstrijden.

Beiden begonnen heel sterk op onderdeel brug. Daarna was het hun beurt om op die 10 cm dikke balk te blijven staan!! Amber viel bij de opsprong waardoor zij wat onstabiel verder turnde en met nog een val was dat een pittige teleurstelling voor haar. Rosanne turnde een hele strakke oefening, maar viel toch 1 keer. Op vloer lieten ze allebei een prachtige oefening zien. Als laatste de sprong die Amber voortreffelijk turnde. Rosanne kwam niet goed uit waardoor zij haar arabier-flikflak niet kon uitoefenen. Zij zakte hierdoor in het klassement. Amber werd 15e.

Daarna was het de beurt aan Ilona Zwarthoed en Annelin Schilder in categorie jeugd 1. Zij turnen allebei zeer sterk op alle vier de onderdelen en waren deze wedstrijd opnieuw aan elkaar gewaagd. Op balk behaalde Ilona een 12.600, het 1 na hoogste cijfer gevolgd door Annelin met een 11.800. Op het onderdeel brug moest Annelin noodgedwongen haar B element weglaten omdat de brug niet breder kon. Ondanks dat toch een prachtige score van 11.950. Voor Ilona zelfs een 12.05!

Ilona werd 3e en Annelin 5e in het eindklassement!!
Amy Veerman turnde in de categorie pupil 1 een geweldige wedstrijd. Ze startte op haar favoriete onderdeel vloer, waar ze de sterren van de hemel turnde. Op sprong werd hoog gescoord en de brug ging ook erg goed. Op balk liet Amy een mooie oefening zien, maar helaas viel ze er 1 keer van af. Toch scoorde ze ook hier het op een na hoogste cijfer.  Amy eindigde op een fantastische 4e plaats, mét medaille.

Bij het schrijven van dit verslag waren de definitieve plaatsingen voor het vervolg van de wedstrijden nog niet bekend. Waarschijnlijk is alleen Amber jammer genoeg niet door. De overige dames wel. Gefeliciteerd hiermee en veel succes bij de volgende wedstrijden.

De damesselectie van Mauritius  wordt gesponsord door;
Teamsponsoren ETB Cas Sombroek .    Schoonmaakbedrijf Succes Volendam.
Selectiesponsor is JSC sport Volendam.


 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand