Heren 1/8ste finale Tilburg 2014

Wisselvallig optreden Mauritius-turners bij seizoensstart

De opening van het turnseizoen is voor de heren van het Turnteam Veerman Advocaten St Mauritius Volendam wisselvallig begonnen. Enkele jongens deden in sporthal T- Kwadraat in Tilburg mee om de prijzen, maar het gros van de Mauritianen liet het een beetje afweten. De jongens waren nog niet scherp genoeg.

heren 1/8 finale tilburg uitslagen scores

De eerste turners van Mauritius kwamen zaterdag in de tweede wedstrijd in actie in de categorie Jeugd 6 1e Divisie. Stijn Buijs turnde voor het eerst keuze oefenstof. Hij eindigde met 62,70 punten als zestiende en kwalificeerde zich voor de volgende ronde. Zijn beste resultaten waren zevende plaatsen op voltige en brug. Mitch Boom zat het niet erg mee. Een schouderblessure maakte het hem onmogelijk om rek en ringen te turnen. De vier toestellen die hij wel deed gingen prima. Maar de 45,40 punten die hij verzamelde waren niet genoeg om de kwartfinale te halen. Mitch werd 21ste. Het meerkampseizoen is afgelopen voor Mitch maar hij mag zich wel proberen te plaatsen voor de toestelfinales in juni.

Frenck Guijt en Mikel Zwarthoed verdedigden de kleuren van Mauritius in de categorie Pupil 9 3e Divisie. En dat deden ze goed. Frenck werd met 101,15 punten prachtig tweede. Ook op vloer, voltige, ringen en  brug eindigde hij als tweede. Mikel, die vorig jaar veel pech had door een gebroken arm, werd met 99,20 punten vierde. Op voltige was hij de beste en ook op sprong kwam hij met een derde plek uitstekend voor de dag. Beide jongens kwalificeerden zich ruimschoots voor de kwartfinale.

Enorm veld

In de categorie Junior I-7 3e Divisie kwam Mauritius ook met twee turners aan de start. Olaf van Atteveld en Sverre van Wijngaarden. Olaf eindigde met een totaal van 65,75 punten op de vijfde plaats. Sverre werd 22ste met 62,75 punten. Zowel Olaf als Sverre gaan door naar de kwartfinale. Olafs beste prestaties waren een vierde plaats op ringen en vijfde plekken op sprong, voltige en vloer (gedeeld). Sverre werd derde op rek en gedeeld vijfde op vloer.

In de laatste wedstrijd van de zaterdag deden in de categorie Instap 10 2e Divisie  vier turners van Mauritius mee. Yoran Rein was de beste in die wedstrijd, Lode Philippi werd vierde, Rik de Boer 28ste en Kimo Oosterheim 31ste. In deze categorie deden 125 turners mee verdeeld over drie wedstrijden. Yoran plaatste zich in dit enorme veld als zesde voor de kwartfinale, Lode als elfde. Rik en Kimo wisten zich helaas niet te plaatsen. Yorans beste prestaties waren eerste plaatsen op vloer en voltige. Lode werd op die beide onderdelen tweede. Riks beste prestatie was een zestiende plek op vloer. Kimo kwam het best voor de dag op brug met een twintigste plek.

Zondag

Zondagochtend vroeg verschenen de Benjamins Talentendivisie aan de start met voor Mauritius Leon Atherton. Met 101,35 punten werd Leon knap vierde en ging hij met groot gemak door naar de kwartfinale. Zijn beste resultaten waren tweede plaatsen op vloer en sprong.

In de vijfde en laatste wedstrijd van deze seizoensopening kwamen nog zeven turners van Mauritius in acties. Helaas waren de uitslagen van deze wedstrijd nog niet gepubliceerd op de website van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie toen dit stukje werd geschreven. Verder kwamen de scores tijdens de wedstrijd ook lang niet altijd goed door. U zult het dus met summier informatie moeten doen.

Evrim Ksikas plaatste zich in de categorie Pupil 7 1e Divisie ondanks een teenblessure als negende voor de kwartfinale. In de categorie Instap 9 1e Divisie kwalificeerden Stefan Rein en Dorin Radulescu zich beiden voor de kwartfinale.

In de categorie Pupil 6 Talentendivisie kwalificeerden alle turners zich voor de kwartfinale, dus ook de Mauritianen Jelle Massee, Roy Loch, Niels Schilder en Pelle Klement. Die hadden zich omdat ze hoe dan ook allemaal geplaatst waren niet erg voorbereid op deze wedstrijd. En dat was te merken. Ze trainen met het oog op volgend jaar vooral op keuze oefenstof. Jelle kwam van de vier het beste voor de dag ondanks de blessure aan zijn knie en dan vooral op rek en ringen. Roy presteerde als eerstejaars in deze categorie naar behoren, vooral op sprong en ringen. Niels kwam het beste voor de dag op sprong. Pelle deed het goed op brug.  Maar bij de volgende wedstrijden zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden, als de jongens dit seizoen mee willen doen om de prijzen.