Dames 4e Divisie 2e Wedstrijd 16 Febr. 2014

2e Competitiewedstrijd turnsters Mauritius en de  Beukers

Dit weekend vond de tweede competitiewedstrijd plaats voor de dames 4e divisie in Beverwijk.

 

In de eerste wedstrijd kwamen Shannon en Sofie op baan 1 in actie en Puck, Robine, Sophie en Samira op baan 2. Vanwege ziekte kon Josephine helaas niet meedoen. Shannon en Sophie turnden een stabiele wedstrijd. Shannon had de hoogste score van de wedstrijd op balk, Sophie scoorde heel goed op vloer. Sofie eindigde als 4e, Shannon mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

Op de andere baan begonnen de meiden niet zo sterk op balk. Op vloer lieten Sophie en Puck een hele mooie oefening zien. Sophie had hier de hoogste score van de wedstrijd. Robine turnde voor het eerst de half in-half uit op sprong waarvoor zij beloond werd met een hoge score. Samira turnde een hele nette en stabiele oefening op brug. Uiteindelijk mocht Sophie de medaille voor de 4e plek in ontvangst nemen.

De volgende wedstrijd kwamen Mijntje en Anouk in actie. Mijntje scoorde hoge punten met haar ophurk op brug en haar stabiele balk- en vloeroefeningen. Anouk scoorde zelfs boven de 15 punten op de balk en ook op sprong liet zij zien wat haar specialiteit is. Anouk werd eerste en Mijntje 2e met grote afstand van de nummer 3.

In de derde wedstrijden was het de beurt aan Chantal, Lieke, Kim, Yinglian, Ilona en Angel.

Chantal turnde een hele mooie wedstrijd, maar had pech bij de brug, daar werd een onderdeel niet geteld wat haar uiteindelijk 4 punten kostte. Ondanks deze flinke aftrek is Chantal 4e geworden, de volgende keer gaat zij zeker voor een plaats op het podium.

Bij de pupillen 2 liet Lieke vooral een nette sprong zien met voor het eerst de streksalto. Zij mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Kim turnde netjes op vloer , waar zij ook arabier flikflak liet zien, Kim is 12e geworden. Angel haar beste toestel was brug, Angel eindigde op de zesde plaats. Ilona liet op balk zien hoe je moet springen en zette hier het hoogste cijfer van de wedstrijd, Ilona mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Er is nog veel waar de pupillen 2 turnsters aan moeten werken voor de volgende wedstrijd, een uitdaging voor de komende periode!

Zondagochtend was het de beurt van Anouk, Eva, Alyssa, Viena, Noortje en Lynn. De meiden turnden over het algemeen heel goed en netjes, jammer was de balk die bij allemaal wat minder ging. Op vloer en brug lieten vooral Eva en Alyssa zien wie de baas is en daardoor werd Alyssa 4e en Eva 5e. Vienna had niet helemaal haar dag en maakte wat fouten. Ze werd 22e . Anouk en Noortje hadden een hele mooie sprong en kwamen uit op een 11e en 10e plaats. Lynn turnde netjes en beheerst op vloer, sprong en brug en werd daarom verdiend 7e!

In de tweede wedstrijd  zondag was het de beurt aan Liza, Frances en Anne Roos.

Liza turnde netjes maar liet hier en daar een steekje vallen. Op sprong zette zij haar beste score, dit bracht haar op een mooie derde plaats. Anne Roos traint keihard en dat was te zien, een mooie brug, een nette vloeroefening en een dik verdiende gouden medaille.

Frances liet de beste vloer- en balk oefening van de dag zien en werd ook eerste met ruim 4,5 punt meer dan de nummer twee in haar poule.

 

Wij willen de selectiesponsor JSCsport en teamsponsor SUCCES bedanken!

Ook willen de juryleden die namens Mauritius en de Beukers gejureerd hebben bedanken.
Dankzij deze juryleden kunnen de turnsters meedoen aan de wedstrijden.

Sponsors

Avia Club stand