Dames 4e Divisie Noord 2014

Zaterdag vond de finale Noord plaats voor de D1 en 4e divisie turnsters. 

Shannon en Sofie startten op balk. Sofie heeft in de trainingen veel meer gelet op netheid en dat was duidelijk te zien.
Ook de jury zag dat en dit resulteerde in een 4e plaats.
Sofie is daarmee doorgestroomd naar de finale van Noord Holland.
Shannon heeft wel eens beter geturnd en had niet helemaal haar dag. Zij werd 16e .


In de tweede wedstrijd waren de pupillen 1 en 2 aan de beurt.
Bij de pupillen 1 hadden Anouk en Mijntje duidelijk meer concurrentie dan bij de andere wedstrijden. Voor het eerst lieten zij beiden arabier flikflak zien op de vloer. Na drie toestellen stond Mijntje eerste. Helaas viel zij met ophurk van de brug wat haar veel punten kostte. Mijntje werd uiteindelijk 8e en Anouk 4e, knappe prestaties binnen een deelnemersveld van 56 turnsters. Beiden zijn doorgestroomd naar het Noord Hollands kampioenschap.
Ook de pupillen 2 hadden sterkere concurrentie. Kim turnde alle toestellen zoals zij in de trainingen ook laat zien, helaas viel zij van de brug en moest daardoor de wedstrijd verlaten. Gelukkig gaat alles goed met Kim en hopelijk zien wij haar snel weer in de turnhal.
Yinglian turnt altijd heel netjes op vloer en laat als enige van onze pupillen 2 arabier dubbelflikflak zien. Zij zette op vloer het 5e cijfer neer. Op balk liet Ying voor het eerst een radslag zien, daar heeft ze hard op getraind. Helaas deze keer nog naast de balk maar knap geprobeerd.
De kast bleek te groot voor Ying vandaag, zij durfde er helaas niet overheen.
Lieke turnde een mooie streksalto op sprong, als enige van onze pupillen 2 turnsters. Zij werd uiteindelijk 16e.
Angel turnde ontzettend goed, op sprong verraste zijn ons met een prachtige overslag. Angel is 8e geworden en heeft zich geplaatst voor de finale.
Ilona had haar concurrente op het oog, die wilde ze heel graag verslaan! Ze begon al goed op vloer en balk daar zette ze gelijk het eerste cijfer van de wedstrijd neer. Ilona is 1e geworden, een knappe prestatie, op naar de finale van Noord Holland.
De jeugdmeiden Robine, Josephine en Sophie startten samen met Chantal in de categorie senioren in de vierde en laatste wedstrijd van de dag. De drie jeugdmeiden behaalden allen mooie scores op sprong. De balk was deze keer voor Sophie, zij liet hier een hele mooie oefening zien. Robine overwon zichzelf vandaag door de salto van de brug stabiel te turnen. Robine werd uiteindelijk 10e en stroomt door naar de Noord-Hollandse kampioenschappen. Josephine eindigde als 18e, Sophie werd 19e.
Chantal startte de wedstrijd sterk op sprong en brug door daar de 2e score van de wedstrijd neer te zetten. Helaas maakte ze een harde val van de balk waardoor ze hier punten liet liggen. Op vloer maakte ze het weer goed met een hele nette oefening. Chantal werd 5e vandaag en stroomt ook door naar de Noord-Hollandse kampioenschappen.

De dames 4e divisie van Mauritius worden gesponsord door.

Teamsponsor Schoonmaakbedrijf Succes.
Selectiesponsor JSC sport  

Sponsors

Avia Club stand