Dames Turntoernooi in Volendam 15/16 maart 2014

Kwartfinale dames Mauritius 1e en 2e divisie

In sporthal Opperdam werd dit weekend het Veerman Wooncentrum turntoernooi gehouden. Tijdens deze kwartfinale van het Nederlands kampioenschap voor de dames 1e en 2e divisie heeft Mauritius zich zowel sportief als organisatorisch van haar beste kant laten zien. Het toernooi werd bezocht door ongeveer 450 turnsters vanuit het hele land. Een grote organisatie dus die perfect gelopen is en die ook deze keer weer in handen was van Gerie en Alfred Schilder. In 10 wedstrijden werd in de verschillende categorieën gestreden om de felbegeerde plaatsen voor de halve finale en om de medailles.
De Mauritiusdames waren gebrand op succes in deze thuiswedstrijd en dat is ze gelukt! Met 4 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles én met het doorstromen van 14 van de 16 Volendamse turnsters naar de halve finale is een prachtig resultaat neergezet.

Zaterdag 15 maart 

Nicole Tuijp beet zaterdagochtend het spits af. Zij moest het deze wedstrijd stellen zonder haar maatje Inge Hansen, die door een vervelende blessure is uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. Maar dat bleek voor Nicole geen enkel probleem. Na twee goede sprongen volgde haar specialiteit brug. En die werd geweldig uitgevoerd, de hoogste score op dit onderdeel. Ook de vloer en de gewraakte balk vormden geen enkel probleem. Zij eindigde dan ook op de eerste plaats en mocht de eerste gouden medaille van het weekend in ontvangst nemen.

De tweede wedstrijd was het de beurt aan Rosalie de Boer, Liena Azmani en Megan Jacobs. Rosalie turnde zoals we van haar gewend zijn, ze stak er met kop en schouders bovenuit. Op brug liet ze een mooie strakke oefening zien die haar bijna de hoogste score opleverde en op balk turnde ze alsof ze gewoon op de vloer stond, hier kon niemand haar evenaren. Na een mooie vloer werd ze zeer verdiend 1e! Megan turnde ook een prima wedstrijd. Brug ging gelukkig goed dit keer en ook op vloer konden we genieten van Megan’s oefening. Op balk ontbreekt nog een “tik-tak” en helaas moest ze een keer van de balk, dit kostte haar een medaille. Ze werd uiteindelijk 6e. Liena begon met sprong en zette gelijk het hoogste cijfer van de dag neer. Op balk turnde ze wat onzeker maar ze bleef er wel op. In haar vloeroefening turnde ze voor het eerst de losse radslag, die haar een bonus opleverde, helaas was de rest wat slordig waardoor de extra punten niet echt te zien waren. Ze werd 7e. Het doel van deze meiden was om bij de eerste 10 te eindigen en dat is gelukt!

Vervolgens betraden Jette en Emma Sloots, Jia Lu Tuijp, Jill Pannekeet en Caitlin Veerman de turnvloer.
Jette liet een geweldige balkoefening zien en zette daar, ondanks een val, de een na hoogste score neer. Ook turnde ze
op vloer een supermooie oefening met een score van maar liefst 14.500! Jette werd derde.
Emma Sloots turnde voor het eerst haar nieuwe sprong overslag schroef die heel goed lukte! Verder was haar brugoefening
heel netjes met een mooie score van 14.333! Emma behaalde de vierde plaats.
Jia Lu liet weer de moeilijkste sprong zien op dit niveau, die heel mooi lukte. Ook was haar vloeroefening geweldig met mooie
series die haar een score opleverde van 14.033! Jia Lu werd zesde. Ook Jill turnde een goede wedstrijd. Haar overslag schroef was weer formidabel en ze zette daar de hoogste score neer. Met een hele mooie brugoefening die haar een score opleverde van 14.667 werd zij tweede. Caitlin turnde een super goede vloeroefening met mooie series en haalde daar de hoogste score. Ook haar brugoefening
ging erg goed en werd beloond met een score van 15.233, ook de hoogste score. Caitlin werd eerste.
Ook deze groep heeft de halve finales bereikt.

Zondag 16 maart

Zondag moesten Linde Snoek, Marit Schilder en Sophie Lefebvre zich bewijzen.
Linde behaalde haar beste score op het onderdeel balk, een 12.800. Ook op vloer turnde zij een prachtige oefening. Op sprong werd er voor het eerst een streksalto voorover gesprongen en dit pakte goed uit voor het eindcijfer, 12.75. Linde miste net het podium door een klein foutje op brug. Maar met een 4e plaats en doorstroming naar de halve finale een prima resultaat.
Marit begon heel sterk op brug en haalde hiermee de hoogste score van alle meisjes! Ook op sprong deed Marit het fantastisch, met een 13.183 het tweede cijfer. Met één punt verschil van Linde werd ze 5e en dus ook door naar de halve finale. Sophie heeft zich super goed verbeterd op brug en kreeg dan ook een mooie score van 11.333. Op vloer en sprong heeft zij het laten liggen en miste daardoor een plaatsing voor de halve finale wat natuurlijk ontzettend jammer is.

In baan twee turnden ondertussen Madelief van Montfort, Anouk Tol en Elena Schilder. Madelief turnde een mooie sprong en ook de vloeroefening ging heel erg goed. Brug was iets minder maar op balk volgde weer een prachtige oefening. Helaas was de jury erg streng en strafte haar met 2 hele punten flink af voor haar sprongen op dit toestel. Hierdoor werd zij uiteindelijk 17e waardoor zij jammer genoeg niet doorstroomt naar de halve finale. Anouk begon op sprong en zette daar gelijk een prima score neer. Ook haar vloeroefening was netjes. Op brug en balk liet Anouk kostbare punten liggen, maar uiteindelijk eindigde zij toch op een nette 10e plaats op. Hiermee plaatste Anouk zich voor de halve finale. Elena turnde zoals we van haar gewend zijn een stabiele wedstrijd. Op sprong haalde zij de 2e score en dit keer was zij haar zenuwen de baas op balk wat haar de 3e score opleverde. Op vloer kan Elena nog wat verbeteren, maar in deze wedstrijd werd zij zeer knap 3e! Ook deze meiden heel erg goed gedaan.

Verena Sens kwam als laatste van Mauritius in actie. Ze turnde een mooie vloeroefening, met hoge sprongen. Bij sprong deed ze voor de eerste keer een tsukahara gehoekt die haar de hoogste score opleverde. Op de brug ging het wippertje nu ook goed en ze turnde een mooie strakke oefening met wederom de hoogste score. Tenslotte de balk. Ondanks 2 grote wiebels bleef ze staan. Verena werd 1e bij deze wedstrijd.

Een succesvol weekend voor Mauritius.
Het was voor de meiden en hun trainsters geweldig om hun kunsten een keer te vertonen voor familie en vrienden in het eigen dorp.

Wij bedanken dan ook toernooisponsor Veerman Wooncentrum, die dit mogelijk heeft gemaakt.

Ook dank aan de teamsponsoren ETB Cas Sombroek    Schoonmaakbedrijf Succes
en de hoofdsponsor van de dames- en herenselectie,JSC Sport Volendam.

Sponsors

Avia Club stand