heren 1/4 finale Waddinxveen 2014


Op zaterdag 22 maart en zondag 23 maar vonden de 1/4 finales van het NK turnen plaats in Waddinxveen voor de heren

Zaterdag waren Stijn Buys en Mitch Boom aan de beurt. Stijn Buijs turnt dit jaar voor het eerst in de categorie jeugd 6 1e divisie keuze oefenstof. Deze overstap is groot als je uit de verplichte oefenstof komt en Stijn wist ook dat het niet makkelijk zou worden. In deze categorie zitten de jongens ook heel dicht bij elkaar met de puntentelling dus degene die een foutje maakt zakt gelijk naar beneden in de klassering.


En dat gebeurde helaas ook met Stijn. Voltige ging veel te gehaast en een goede sprong eindigde met een val. Heel jammer want na een korte blessure gingen de andere toestellen goed en netjes. Alleen niet goed genoeg om de 1/2 finale te halen. Maar Stijn is vastberaden om volgend jaar terug te komen en heeft nu alle tijd om de moeilijke elementen onder de knie te krijgen. Succes!
Mitch Boom uit dezelfde categorie als Stijn, turnde net als de vorige wedstrijd maar 3 toestellen ivm een langdurige blessure.
Deze wedstrijd was voor hem meer om wedstrijd ervaring op te doen omdat hij voor de toestelfinale in april gaat. Daar kunnen toestel specialisten een plekje veroveren voor de NK finale.Hij scoorde wel als hoogste op zijn favoriete toestellen voltige en sprong.

 

Op zondagmiddag 23 maart vond in Waddinxveen voor Jaro en Tim, Eredivisie Jeugd, en voor Thom en Boyd, Eredivisie Junior, de ¼ finale plaats, een eerste stap op weg naar het NK in Ahoy.Voor Jaro en Tim hun eerste ervaring in de keuze-oefenstof, en die overgang blijkt nog best groot te zijn. Een aantal onderdelen wordt nog niet helemaal beheerst, oefeningen lopen nog niet helemaal vlekkeloos; kortom, een nieuwe uitdagingVoor Tim pakte deze wedstrijd goed uit; netjes, constant geturnd, met een hoogste cijfer op vloer, leverde hem uiteindelijk de 3e plaats op het podium op!Jaro was iets minder gefocust op deze wedstrijd, en daardoor minder netjes. Wel een hoog cijfer op vloer, het leverde hem een 8e plaats op in de eindstand. Thom en Boyd draaiden ook een stabiele wedstrijd, voor Thom resulteerde dat zelfs in het hoogste cijfer op voltige, ringen en spring. Eindresultaat voor hem: 1e plaats op het podium! Boyd voerde zijn oefeningen minder net uit, was echter ook 2e op sprong; hij eindige op de 4e plaats in de ranglijst. Op 10 en 11 mei staan voor deze mannen de ½ finales gepland in Nijverdal. Voor die tijd is er voor de mannen nog een hoop werk te verrichten, maar het is zeker haalbaar om bij de eerste 12 te eindigen om zo door te stromen naar het NK in Ahoy in juni.

 

Ook de jongere garde die uitkwamen in de voorgeschreven oefensof turnden een goede wedstrijd.
Evrim Ksikas pakte het brons in de pupillen 7, 1 ste divisie en werd op de toestellen ringen 1ste en 2e op de brug.

Bij de de Instap 9, 1ste divisie was het spannend tussen Dorin Radelesco en Stefan Rein. Dorin pakte door de winst op sprong, brug en 2e op ringen de zilveren medaille. Stefan Rein die ook een sterke wedstrijd turnde pakte het brons ook al won hij op de toestellen voltige, ringen en rek , overall kwam hij net te kort in het puntentotaal voor het zilver.

Yoran Rein pakte het goud bij de Instap 10, hij won het onderdeel voltige en turnde een goede brug, rek en ringen. Lodi Philippi turnde zichzelf naar een mooie 7e plaats en stroomt ook door naar de halve finale.

Dank aan de trainers Ben Zwarthoed, Crelis Tuyp, Willem van Wijngaarden, Ruud Jacobs en Anja leeflang

Ook dank aan de teamsponsoren ETB Cas Sombroek
Schoonmaakbedrijf Succes
En de hoofdsponsor van de dames- en herenselectie,JSC Sport Volendam.Sponsors

Avia Club stand