Dames halve finale 2014 Duiven

Halve finale NK turnen dames St. Mauritius
Zaterdag en zondag werd in Duiven de eerste van de drie halve finaleweekenden voor de dames van St. Mauritius geturnd. Drukke en spannende tijden want geturnd wordt om een plaats in de meerkampfinale maar het is ook belangrijk om per onderdeel zo hoog mogelijk te eindigen en een plaats voor de toestelfinales te bemachtigen.


Als eerste kwam zaterdag Amy Veerman in actie in niveau N3 als pupil 1. Zij turnde een mooie en stabiele wedstrijd. Vooral brug was sterk met de 5e score van de wedstrijd. Helaas bleef de score op balk wat achter waardoor zij op een 10e plaats eindigde. Helaas geen finale voor Amy.
In baan 2 turnde Rosanne Blokker (pupil 2). Ook zij turnde een goede wedstrijd met op bijna alle onderdelen een score boven de 13! Ook voor Rosanne was de balk deze wedstrijd de spelbreker met een wat lagere score. Toch een prima 8e plaats die net geen toegang geeft tot de finale.
De 3e wedstrijd was voor Ilona Zwarthoed en Annelin Schilder in de groep jeugd 3e divisie. Ilona turnde een prima wedstrijd en eindigde op brug als 2e, dus een toestelfinale! Toch was dit niet voldoende voor de eindklassering, want de balk ging wat minder dan we van Ilona gewend zijn.
Zij eindigde op een 12e plaats en dat is niet voldoende voor de meerkampfinale. Heel erg jammer want het hele seizoen eindigde Ilona in de top van het klassement.
Annelin zette wel de lijn van haar goed geturnde seizoen door. Zij tur

 

nde een stabiele wedstrijd die haar de welverdiende 1e plaats opleverde. Daarnaast bemachtigde zij nog twee toestelfinales, sprong en balk. Top gedaan Annelin.

Zondag turnden Rosalie de Boer, Liena Azmani (baan 2) en Elena Schilder (baan 1) hun wedstrijd in de categorie N2, pupil 1.
Rosalie had niet helemaal haar dag en begon de wedstrijd op sprong. Door een fout van een trainster van een andere vereniging moest Rosalie haar vertrouwde sprong wijzigen in een arabier flikflak. Dit was slim bedacht, maar het kostte haar helaas wel punten. Hierna volgde brug en liet Rosalie zien waar ze goed in is. Met een 14.867 behaalde ze hier de hoogste score. Zij plaatste zich hiermee voor de toestelfinale brug. De balk leverde niet de punten op die wij van haar gewend zijn, ook omdat ze viel. Vloer ging prima op enkele kleine foutjes na en dat zijn dan kostbare punten. Ondanks alles eindigde Rosalie toch op een mooie 3e plaats.
Ook Liena startte op sprong, haar favoriete onderdeel. Zij haalde dan ook de hoogste score op dit
onderdeel, 13.500. Goed voor een plaats in de toestelfinale. Haar brugoefening was gemiddeld en toen kwam de gevreesde balk. Liena moest haar zenuwen de baas te blijven. Veel wiebels en ook haar sprongen waren niet hoog genoeg. Tot overmaat van ramp ook nog een val, en dus liet zij veel punten liggen. Gelukkig kon Liena op vloer nog even knallen en schroefde hiermee haar eindtotaal op tot 49.883. Goed voor een nette 10e plaats.
In baan 1 begon Elena haar wedstrijd op vloer. Alles lukte hier, zelfs de losse radslag. Dit werd ook gezien door de jury die haar beloonde met de 5e score van de wedstrijd. Daarna kwam sprong die Elena twee keer netjes uitvoerde. Haar hele mooie brugoefening werd vervolgens gewaardeerd werd met een 14.800! Ook dit was de 5e score van de wedstrijd. Elena eindigde haar wedstrijd op balk. Ze startte heel strak, maar helaas moest ook zij de balk een keer verlaten, wat haar een plaats voor de toestelfinale op dit onderdeel kostte. Zij herpakte zich wel goed en turnde haar oefening verder heel netjes. Met deze mooie scores behaalde ook Elena vandaag een zeer knappe 3e plaats.
Met deze uitslag hebben deze 3 dames zich weten te plaatsen voor de grote finale op zaterdag 25 mei 2014. Meiden en trainsters gefeliciteerd.

De damesselectie van Mauritius wordt gesponsord door;
teamsponsoren ETB Cas Sombroek 
Schoonmaakbedrijf Succes Volendam.
Selectiesponsor is JSC sport Volendam.

Sponsors

Avia Club stand