Dames regiokampioenschappen 5-04-2014

Afgelopen weekend vonden de regiokampioenschappen plaats voor de turnsters in de D-categorie en de 4e divisie.
De turnsters konden zich via deze wedstrijd plaatsen voor de districts-kampioenschappen,
en dat is gebeurd door Frances, Lynn, Anouk, Sofie, Chantal en Robine!

 

Frances, Liza, Anne Roos, Lynn, Vienna, Eva en Alyssa turnden de regiokampioenschappen in categorie D2.
Sofie, Anouk, Mijntje, Angel, Ilona, Chantal en Robine mochten meedoen bij de D1 en 4e divisie.
Bij de D2 kwamen we er al snel achter dat dit niveau toch wel iets hoger lag dan bij de rayonwedstrijden. Alle drie de meiden turnden mooi op vloer. Frances haalde hier zelfs de hoogste score. Voor Liza en Anne Roos was de concurrentie iets te sterk om door te stromen. Frances heeft zich als negende geplaatst voor de districtskampioenschappen.
Eva en Vienna merkten al snel dat er hogere cijfers werden gehaald dan anders, toch werden zij niet afgeschrikt en turnden een mooie wedstrijd! Eva schitterde op balk en behaalde daardoor een mooi cijfer. Vienna liet op sprong en brug zien dat zij thuis hoort op dit niveau en ook Eva had mooie oefeningen. Alyssa had niet helemaal haar dag en maakte wat fouten. Wel had ze net als haar turngenootje Lynn een mooie sprong. Lynn turnde ook de rest van de wedstrijd heel netjes en heeft zich dan ook geplaatst voor de districtskampioenschappen!

De D1 en vierde divisie turnsters hebben vanuit de competitie en de finale Noord al heel wat turnsters achter zich gelaten. Veel turnsters die deelnamen aan deze wedstrijd trainen heel wat meer uren dan onze meiden. Toch was dit in de wedstrijd niet overal terug te zien!
Anouk turnde een nette wedstrijd en heeft zich als zesde geplaatst. Mijntje had een pechdag, ze was al behoorlijk misselijk op de heenreis en had daar tijdens de wedstrijd ook nog last van. Brug ging niet zoals gepland en ook balk ging niet goed. Zij kon de wedstrijd helaas niet afmaken.
Sofie turnt de laatste tijd netter en dit is terug te zien in de scores. Sofie heeft zich net als Anouk geplaatst voor de districtskampioenschappen.
Ilona begon goed op sprong, Angel had veel last van haar enkel en de zenuwen, maar sprong alsnog een mooie hoge salto.
Brug turnde Angel ontzettend netjes en dit werd dan ook beloond met een mooi cijfer. Ilona turnde tot slot een ontzettend mooie vloeroefening, ondanks dat zij geen plusjes turnt op dit toestel scoorde zij toch een hoog cijfer. Ilona en Angel kwamen echter te kort om de concurrentie voor te blijven. Ilona is 16e geworden en Angel 24e.
Chantal en Robine turnden beiden in de vierde wedstrijd. Robine heeft de laatste tijd hard getraind en ook Chantal verliet de balk niet voordat ze tevreden was.
Beiden zijn 10e geworden en hebben zich geplaatst voor de districtskampioenschappen.
Alle meiden veel succes en plezier bij de voorbereidingen voor de districtskampioenschappen.


Verder dank aan onze juryleden en onze sponsoren JSC sport en Schoonmaakbedrijf Succes.

Sponsors

Avia Club stand