Dames tweede halve finale 5-04-2014

Dit weekend was de tweede halve finale NK voor een drietal turnsters van Mauritius in Rotterdam.


 Caitlin 1e plaats en Jette 3e plaats                                                                  Verena 1e plaats

 

Verena Sens begon zaterdag in de categorie 1e divisie jeugd 1 in Rotterdam. Haar eerste toestel was sprong, hier sprong ze 2 hele mooie tsukahara’s en zette meteen de hoogste score neer op dit onderdeel, een 13.300. Op brug lukte helaas het wippertje niet maar toch weer de hoogste score 12.200. Vervolgens de balk. Gelukkig bleef ze erop staan en turnde een mooie oefening. Tenslotte de vloer, ook hier liet ze weer een mooie oefening zien met hoge sprongen in de series. Verena had een totale eindscore van 49.917 punten en behaalde daarmee een gouden medaille én plaatsing voor de NK-finale meerkamp. Ook komt ze uit in 3 toestelfinales namelijk sprong, brug en vloer.
Zondag kwamen Caitlin Veerman en Jette Sloots in actie in de categorie N3 jeugd. Caitlin begon de wedstrijd op sprong waar zij voor het eerst een half in half uit liet zien. Haar brugoefening ging erg goed waarmee ze een hoge score van 13.967 behaalde, de derde score. Ze liet op balk een supermooie strakke oefening zien die haar de hoogste score opleverde! Op haar favoriete onderdeel vloer turnde ze de sterren van de hemel en ze zette ook daar de hoogste score van 15.033 neer. Caitlin behaalde een welverdiende gouden medaille. Ook Jette turnde een geweldige wedstrijd. Ze begon op sprong en dat leverde haar een mooie score op. Op brug volgde een fantastische oefening, die haar de hoogste score van 14.433 opleverde. Op balk bleef ze staan en ze turnde haar oefening heel strak en netjes en zette daar de derde score neer. Ook op vloer turnde ze een supergoede oefening, ze haalde daar de tweede score van 14.300! Jette behaalde een bronzen medaille en een plaats in de finale. En zowel Jette als Caitlin plaatsten zich voor de toestelfinales brug, balk en vloer. Grote klasse dames, gefeliciteerd en veel succes in de finales!


De damesselectie van Mauritius wordt gesponsord door teamsponsoren ETB Cas Sombroek en Schoonmaakbedrijf Succes Volendam. Selectiesponsor is JSC sport Volendam.

Sponsors

Avia Club stand