Heren kwart finale Heerlen 12-04-2014

Boeiend turngevecht turners St. Mauritius in Heerlen bij halve NK finale

Zaterdag 12 april kreeg de landelijke cyclus van turnen heren een interessant vervolg in Heerlen met de eerste halve finale. In sporthal In de Biessen kwamen in verschillende niveaus een groot aantal gymnasten in actie.
Na twee selectieronden verplaatste zich een deel van het turngezelschap van St. Mauritius zich naar Heerlen voor de halve finale.
De halve finale was voor alle deelnemers een soort topwedstrijd. Er lag namelijk een breed kansenveld in opgeslagen. Niet alleen draaide het om kwalificatie voor de meerkamp, maar ook om de toestelfinales, waarvoor zich de eerste 6 turners per onderdeel zich rechtstreeks konden plaatsen.
Dit betekende dat iedereen zeven kansen had om het nationale bondskampioenschap te bereiken. Hierdoor bleef de spanning in alle wedstrijden tot het einde behouden.


In de 1e wedstrijd waarin turners van St. Mauritius uikwamen was het de beurt aan Stefan Rein en Dorin Radulesco (Instap 9, 1st divisie). Stefan mocht de spits afbijten aan het onderdeel brug en zette direct een hele goede score neer van 18,75. Dorin volgde op de voet met een 18,30 waarmee beide heren zich direct verzekerde van hun 1e toestelfinale. Op de andere 5 onderdelen deden beide turners weinig van elkaar onder maar maakte zij met hoge scores het de concurrentie het moeilijk. Aan het eind van de wedstrijd had Stefan het uiteindelijk net iets beter gedaan dan Dorin,maar plaatsen beide heren zich voor de meerkampfinale. Helaas voor de heren was er nog een concurrent net iets beter, maar nam Stefan het zilver en Dorin het Brons mee naar huis. Stefan wist zich tevens te plaatsen voor 5 toestelfinales en Dorin zelfs voor alle 6.
Vervolgens was het de beurt aan Evrim Ksikas (pupil 7, 1st divisie), Mikel Zwarthoed (pupil 9) en Frenck Guijt (pupil 9) om in de laatste wedstrijd van de zaterdag zich te plaatsen voor de NK finales welke op 24 en 25 mei in Utrecht wordt georganiseerd. Ook deze turners moesten starten met het onderdeel brug. Alle 3 de turners starten flitsend en wisten zich dan ook direct te plaatsen voor de toestelfinale aan dit onderdeel. Ook aan het volgende onderdeel rek werden door Mikel en Frenck een zeer goede oefening neergezet. Evrim kon door een fout geen hoge score neerzetten aan dit onderdeel. Evrim herpakte zich echter enorm sterk en wist zich met een 3e plaats te plaatsen voor de meerkampfinale en 4 toestelfinales. Mikel turnde een uitstekende meerkamp en wist zelfs met het goud naar huis te gaan. Ook plaatse hij zich voor 5 toestelfinales Frenck turnde ook een zeer goede wedstrijd maar greep net naast de medailles (4e plaats) door een wat tegenvallende vloerscore. Toch wist ook hij zich voor 3 toestelfinales te plaatsen.
Alle heren van harte gefeliciteerd met deze zeer goede prestaties.

Met dank aan de begeleidende Trainers, Martin Kroon en Willem van Wijngaarden en de sponsers JSC Sport en Veerman Advocaten.

Sponsors

Avia Club stand