Dames NK Finale Hoofddorp 7-8 juni 2014

Afgelopen weekend was het moment van de waarheid voor
Linde Snoek
en Verena Sens die deelnamen aan het NK turnen in Hoofddorp.

Linde startte in de categorie instap N2 op balk. Hoewel haar handstand niet helemaal perfect was zette zij een nette oefening neer met een score van 13.350. Ook de vloeroefening en de door haar gevreesde sprong werden netjes afgewerkt met prima scores.
Op het laatste onderdeel brug turnde Linde een prachtige oefening die werd beloond met
een score van 12.650. De hoogste score in haar divisie. Linde eindigde in deze meerkamp op de 11e plaats.
Linde had zich geplaatst voor 2 toestelfinales en kwam zondag dus opnieuw in actie.
Ze begon op balk. Weer was haar handstand niet perfect ze behaalde ze een score van 12.600.
Brug leek goed te gaan , maar met een korte stilstand en een zwaai teveel kwam ze niet hoger dan een 11.733. Op beide onderdelen eindigde ze op een 7e plaats. Een knappe prestatie!

Verena kwam uit in de categorie 1e divisie jeugd. Ze begon op sprong. Dat ging goed, ze sprong een gehoekte tsukahara met een score van 12.950. Helaas viel ze daarna door bij de kiep handstand op brug. Vervolgens de balk. Die ging geweldig goed. Ze turnde voor het eerst een salto voorover waarmee ze een 12.650 scoorde. Tenslotte de vloer. Hier heeft ze alles gegeven met hele hoge mooie sprongen, waarmee ze een 12.900 scoorde. Uiteindelijk behaalde Verena een geweldig mooie tweede plaats!

De dag erna kwam Verena tijdens de toestelfinales uit op 4 toestellen. Ze begon op balk. Ze turnde een hele mooie oefening met wederom een salto voorover, maar helaas viel ze er met de losse radslag vanaf. Ze behaalde een 2e plaats.  Daarna de vloer, waar ze een prachtige oefening neerzette met mooie hoge sprongen. Ze werd 3e, een bronzen medaille. Vervolgens de sprong, waar ze met een gehoekte tsukahara een zilveren medaille scoorde.

Tenslotte de brug.  Daar turnde ze een prachtige strakke oefening. Ook hier een 2e plaats!
Een geweldig weekend voor Verena met 4 zilveren en 1 bronzen medaille, zeker omdat haar tegenstanders allemaal een jaar ouder zijn.

 

Trainersteam bedankt voor alle inspanningen van het afgelopen jaar,
en ook gaat onze dank uit naar onze sponsoren:
Dames Turnteam sponsor ETB Cas Sombroek
Wedstrijdselectiesponsor   JSC Sport.

Sponsors

Avia Club stand