Verena Sens 11e in Tsjechisch turntoernooi

Verena Sens van Mauritius turnt dit jaar voor het eerst op eredivisieniveau. Zij werd door turnvereniging BATO uitgenodigd deel te nemen aan het internationale turntoernooi in Brno, Tsjechië. Hieraan deden o.a. Tsjechië, Duitsland, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije mee. Na een lange reis arriveerde ze in Brno, samen met Patriz, Sanna en Amber van Turnvereniging Bato. De dag erop werd deelgenomen aan zowel de team- als individuele wedstrijden.

Ze begonnen de wedstrijd met een foutloze oefening op brug. Op het onderdeel balk leverden de dames wat punten in doordat ze niet op de balk bleven. Dit maakten ze goed door een stralende vloeroefening te turnen. De eerste wedstrijddag werd besloten met sprong, Verena sprong een gehoekte tsjukahara. Na de eerste wedstrijd stond Verena op een hele mooie derde plaats, als team stonden ze zelfs eerste.
Uiteindelijk, na de tweede wedstrijd is Verena geëindigd op een prachtige 11e plaats van de 68 turnsters. Een geweldig resultaat op haar eerste toernooi op dit niveau!
Als team kwamen ze slechts 0.2 punten tekort voor het podium: ze werden heel knap 4e van de 17 deelnemers.
Verena en Amber waren bij de beste 12 en hadden zich ook geplaatst voor de finale. Ze begonnen op vloer waar zij een prachtige oefening lieten zien. Helaas ging het op de balk minder: beiden vielen eraf. Na 2 toestellen mochten de beste 8 dames door. Helaas was het voor Verena en Amber afgelopen. Tevreden en een ervaring rijker zijn ze weer naar huis vertrokken.
Bato trainster Kate Sarisska bedankt voor de uitnodiging en begeleiding van Verena tijdens de wedstrijden en Marc Baartscheer en Jay Kost van St. Mauritius voor jullie inzet en de voorbereiding op het toernooi in Tsjechië.
Met dank aan St. Mauritius dames turnteamsponsors ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak en selectiesponsor JSC Sport.

Sponsors

Avia Club stand