Clubkampioenschappen St. Mauritius 2014

Talenten genoeg bij Mauritius, nu nog een nieuwe turnhal
Bij de HIT Sports clubkampioenschappen van de turnvereniging St. Mauritius afgelopen zaterdag werden een paar dingen eens te meer duidelijk.
Mauritius is een springlevende vereniging die zowel bij de dames als bij de heren het ene na het andere talent voortbrengt.
Maar ondanks alle werk die de vereniging erin steekt, schiet de accommodatie tekort.
En dat probleem wordt met de omvangrijke wedstrijdselecties alleen maar groter.
Willen de topturners die Mauritius blijft voortbrengen zich handhaven aan de top dan is een nieuwe turnhal onmisbaar.


Deze zaterdag moest de wedstrijdleiding besluiten om de onderdelen vloer en sprong te schrappen. Bij sprong was het risico op ongelukken te groot in de kleine, volle hal. De vloer waarover Mauritius beschikt is zodra de turners iets zwaarder zijn niet meer geschikt. Door de slechte vering is de kans op blessures te groot. Het is te hopen dat het er in 2015 nu eindelijk van gaat komen met de bouw van een nieuwe turnhal.
Ondanks de moeilijk omstandigheden lieten 56 turnsters en 22 turners van Mauritius zich zaterdag van hun beste kant zien. In de Gymstuif aan de Foksiastraat was het zaterdag al vroeg dag. Door het grote aantal deelnemers aan de Clubkampioenschappen moesten er vier wedstrijden georganiseerd. De hele dag werd er op hoog niveau geturnd. Er was heel wat te genieten voor de ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en andere supporters.
In een door het jeugdbestuur strak georganiseerde wedstrijddag kreeg iedereen de gelegenheid zijn vorderingen te laten zien. De jongste jongens en meisjes toonden dat ze de verplichte oefenstof al goed beheersen. De oudere turners en turnsters lieten nieuwe elementen zien die ze aan het oefenen zijn in de voorbereiding op het wedstrijdseizoen 2015.
Het gaat te ver om hier alle resultaten te vermelden van de 78 turners die in actie kwamen. Bij de dames waren er twaalf wedstrijdgroepen gevormd waarin turnsters uitkwamen van ongeveer hetzelfde niveau. Veel van die wedstrijdjes waren heel spannend omdat de dames weinig aan elkaar toegaven. Uiteindelijk sleepten de volgende dames in de verschillende categorieën het clubkampioenschap 2014 in de wacht: Megan Veerman, Dewy Rein, Chantal van Delft, Lieke Pannekeet, Anouk Plat, Sofie de Boer, Esmee Plat, Anouk Breed, Annelin Schilder, Jia Lu Tuijp, Zoë Voorthuizen en Elena Schilder.
Ook de heren streden op het scherpst van de snede om de begeerde titel van clubkampioen 2014. De 22 Mauritius-turners waren ingedeeld in vijf verschillende niveaugroepen. Binnen die groepen waren de onderlinge verschillen meestal klein. De vijf clubkampioenen bij de heren zijn: Thom Roeg, Jelle Massee, Leon Atherton, Rik de Boer en Kyan Jacobs. De clubkampioenschappen werden traditioneel afgesloten met een broodmaaltijd en een spelletjesavond.


HIT Sports sponsorde de Clubkampioenschappen 2014
Schoonmaak Succes en ETB Cas Sombroek sponsoren de damesselectie van St. Mauritius
Smit & Smit Advocaten sponsoren de herenselectie van St. Mauritius
JSC Sports sponsort de wedstrijdselectie van St. Mauritius

Sponsors

Avia Club stand