ST. Mauritius dames turnen eerste NK kwalificatiewedstrijd 2014-15

 

De dames van Mauritius selectie turnden dit weekend hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het NK. 

Elke turnster kwam binnen haar leeftijdsklasse uit op haar eigen niveau. 

Jeugd 2 1e Divisie
Jill Pannekeet, Caitlin Veerman, Jia lu Tuijp en Emma Sloots begonnen op beheerst op balk. Caitlin deed dat mooi. Met haar lange benen wist ze op de balk te blijven en een prima score te behalen. Emma had voor de verandering de haren los maar de oefening mooi strak. Prima ruil.


Ook Jia Lu bleef er op staan en zij bekrachtigde dat met een mooie lach. Ondanks dat ze de balk 1x moest verlaten, kreeg Jill de 2e hoogste score van onze 4 meiden.
Het danskarakter en de bijbehorende muziek bij het onderdeel vloer maakt het een spektakel om naar te kijken. Maar vergeet niet dat de elementen die getoond worden van hoge kwaliteit zijn. Onze meiden doen het mooi en sierlijk maar ook zelfverzekerd en krachtig. Een waar kijkgenot en prima scores.
Turnen is een momentsport en dit komt misschien wel het meest tot uiting in het onderdeel sprong: een flinke aanloop en sprong op de plank en als je dan met de ogen knippert is het alweer voorbij. Goed opletten dus ook voor de juryleden. De verslaggever zag alleen maar goede sprongen en landingen. Blijkbaar goed gezien want ook de jury gaf hoge punten.
Onderdeel brug bleek vandaag de spelbreker. Daar lukte het allemaal iets minder. Volgende keer beter. Dit resulteerde in de volgende einduitslag.
Jill 3e: Brons! - Jia Lu 4e - Caitlin 5e - Emma 6e - Als dat geen mooi rijtje is....

jeugd 2 2e divisie
Jette Sloots liet zien wat ze waard was op zondagmiddag en turnde een gedegen wedstrijd, wat in een 6e plek resulteerde.

Instap N2
Voor Esmee Plat en Diane Schilder was dit hun eerste officiële wedstrijd, en dan in zo’n grote hal met zoveel publiek, dat is best wel spannend. Maar de meiden waren zeer cool. Met een totaal van 37 deelneemsters is dit de grootste groep.
Esmee turnde een stabiele wedstrijd. Op brug liet zij mooie, hoge zwaaien zien. Met sprong vloog ze over de pegasus en ook de salto voorover lukte tot stand. Op balk en vloer was Esmee wat wiebelig en hier kunnen volgende keer nog wat puntjes gepakt worden. Een nette eerste wedstrijd wat Esmee een 31e plaats opleverde.
Diane turnde zeer netjes en beheerst. Op balk was zij zeer stabiel. Doordat haar loopsprong niet meegeteld werd, kreeg ze hier helaas 2 hele punten aftrek. Ook Diane liet een mooie overslag over de pegasus zien. Vloer was netjes, alleen de sprongseries kunnen nog wat vloeiender geturnd worden. Al met al een hele knappe wedstrijd waar Diane als 20e eindigde.
Pupil 1 N2
Marit Schilder moest beginnen op balk: niet haar favoriete onderdeel. Helaas turnde ze deze matig en viel twee keer. Hierdoor was de stabiliteit weg en kreeg ze geen hoog cijfer. Vloer kwam erna met een nette oefening, maar haar salto was niet perfect.. Dus moest Marit flink scoren op haar sterkere onderdelen sprong en brug. Op sprong deed ze dat keurig en op de brug turnde ze een hele goeie oefening. Hier had ze dan ook een mooie score van 12.250. Marit werd 23e.
Linde Snoek begon sterk op balk, het boogje ging goed en ze kreeg een mooie score van 12.050. Met het inturnen op vloer maakte Linde een lelijke val. Na controle van EHBO en trainers ging ze toch door en zette ze een nette vloeroefening neer. Sprong ging erg goed met een mooie score. Ook de brug werd netjes gedaan. Al met al een stabiele wedstrijd voor Linde waar ze eindigde op een mooie 12de plaats.
Pupil 2 N2
Anouk Tol kon niet meedoen vanwege een blessure en was mee voor de gezelligheid.
Voor Amy Veerman is dit een stapje hoger dan afgelopen jaar. Op brug haalde Amy haar hoogste cijfer, maar hier kan ze nog steeds wat verbeteren. Op balk en vloer ging het allemaal niet zoals ze in haar hoofd had. Ze behaalde nu de 16e plaats.
Elena Schilder turnde zeer constant. Op brug liet ze al een mooie losom zien, maar er kunnen nog meer punten gehaald worden wanneer ze gaat reuzen! Haar hoogste score haalde ze op balk, maar ook op vloer had ze een heel mooi cijfer. Ze werd 8e.
Megan Jacobs deed voor het eerst een salto van de brug. Ondanks dat moet er nog wel hard gewerkt worden aan dit toestel. Vloer zag er al goed uit, maar op balk turnde Megan een van de beste oefeningen van iedereen! Megan werd 6e.

Verder kwamen nog in actie voor St. Mauritius: Nicole Tuijp (Jeugd 1 N1) 3e, Annelin Schilder (Junior Div. 2) 13e, Zoë Voorthuizen (Instap N1) 12e, Anouk Tol (Pupil 2 N3) 27e, Rosanne Blokker (Jeugd 1 N3) 12e, Robine Jonk (Junior div. 3–D) 23e
De 2e voorwedstrijd is al in januari en daar moeten de meiden zich kwalificeren voor de volgende ronde wat best een moeilijke opgave wordt in het sterke deelnemersveld. Zet m op meiden!


Met dank aan onze dames turnteamsponsors ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak, selectiesponsor JSC Sport en de train(st)ers Christine, Jay en Marc voor hun inzet.

 

Sponsors

Avia Club stand