Kerstballen toernooi Beverwijk 2014Turnseizoen 2014-2015 start voor St. Mauritius met 9 medailles Afgelopen weekeinde startte het wedstrijdseizoen voor een aantal selectieleden van St. Mauritius met het traditionele kerstballentoernooi in Beverwijk.

Aan het begin van de wedstrijd trekt elke jongen uit een kerstmuts een kerstbal met hierop de afbeelding van een toestel.
De punten die de jongens behalen aan dit toestel tellen dubbel in de einduitslag.


Kimo Oostheim en Rik de Boer kwamen uit in instap 10 en turnden beide een zeer constante wedstrijd. Kimo behaalde een score van 17,00 op ringen en 17,90 op Brug waarmee hij op beide onderdelen 4e werd. Met een 16,80 op voltige werd Rik 2e op dit onderdeel. Beide jongens mogen zeer tevreden zijn met een 4e (Rik) en 5e plaats (Kimo). Leon Atherton, Lode Philippi en Yoran Rein uit in instap 9 (1e divisie) en waren zeer aan elkaar gewaagd. Lode was zeer sterk op brug met 18,60 en op voltige 17,40. Yoran liet een mooie oefening zien aan de ringen en ook zijn sprongen waren van hoog niveau. Deze werden gewaardeerd met een score van 18,80. Leon was op alle onderdelen sterk, met een klein foutje op voltige. Hij kon met een score van 17,15 op vloer het verschil maken met zijn concurrentie. In de einduitslag werd Leon 1e op de voet gevolgd door Yoran met een 2e en Lode met een 3e plaats.
[foto winnaars links boven]

In de Benjamin 10 waren het Cas Klein, Kyan Jacobs en Tjeerd Mantel die voor het eerst een complete wedstrijd mochten turnen. Cas Klein die de gehele week ziek was geweest bleek hier gelukkig tijdens de wedstrijd geen last van te hebben. Hij turnde zeer sterk op brug en liet mooie handstanden zien. Ook zijn sprongen mochten er zijn. Die werden dan ook gewaardeerd met een 19,30. Kyan was zelfs nog iets sterker op brug dan Cas en met een 17,30 behaalde hij dan ook de hoogste score in zijn categorie. Ook een 16,95 op rek was de hoogste score van de dag in de benjamin 10 categorie. Tjeerd is goed op weg maar moet nog een hoop bij leren. Met een score van 17,00 voor zijn sprongen mag hij tevreden zijn. In het eindklassement wist Cas Klein uiteindelijk de 1e plaats te behalen gevolg door een 2e plaats voor Kyan. Tjeerd werd uiteindelijk 7e.
[foto winnaars links onder]

In pupil 8 kwam alleen Dorin Radulesco uit. Frenck Guijt moest zich helaas afmelden wegens een knieblessure. Dorin turnde geroutineerd en was vooral sterk op het onderdeel sprong. Hij ging met het goud naar huis. In pupil 7 (1e divisie) kwamen Evrim Ksikas, Mikel Zwarthoed en Stefan Rein in actie. Voor Stefan en Mikel is de overgang naar pupil 7 een grote stap met veel nieuwe oefenstof. Mikel liet zien al een hoop van deze oefenstof te beheersen en liet vooral op voltige een mooie oefening zien. Stefan liet een mooie brugoefening zien welke werd gewaardeerd met 17,80. Evrim Ksikas die voor het 2e jaar in pupil 7 uitkomt, turnde een degelijke wedstrijd. Een 18,90 op ringen voor Evrim was een zeer mooie score. Evrim werd 2e in de einduitslag, Mikel 3e en Stefan 4e.
[foto winnaar rechts boven Dorin]
[foto winnaars rechts onder Evrim, Mikel]

In niveau Jeugd 7 was het Stijn Buijs die, na een periode van afwezigheid, liet zien dat hij nog altijd een zeer goede turner is en met goud naar huis ging. In niveau Junior 1-7 greep Sverre van Wijngaarde uiteindelijk net naast de medailles, maar behaalde toch een mooie 4e plaats. Hetzelfde deed Olaf Atteveld in niveau Junior 2-6. Hij turnde echter niet alle onderdelen wegens een blessure.


Smit & Smit Advocaten sponsoren de herenselectie van St. Mauritius
JSC Sports sponsort de wedstrijdselectie van St. Mauritius

Sponsors

Avia Club stand