Dames halve finale in Duiven 2015

Spannende ½ finales NK St. Mauritius dames

Zondag 12 april werd in Duiven door een aantal meiden van St. Mauritius de halve finale geturnd.
Een spannende dag waar wordt bepaald wie mee mag doen aan de finales voor het Nederlands kampioenschap turnen meerkamp dames.
Ook kan men zich plaatsen voor de NK finale per toestel.

 

N2 Pupil 1
Marit Schilder begon zenuwachtig op brug, want in deze categorie gaan alleen de eerste 12 van de 20 meiden door naar de finale. In de training was een zeer goede brug geturnd, maar die zenuwen werkten tegen en het werd een 12.450. Op zich een mooie score, maar er was gehoopt op hogere cijfers. Daarna de balk, niet Marit haar favoriete onderdeel. Tot haar eigen verbazing volgde er hier wel een hoge score. Ze werd er zelfs 2e van alle deelnemers. De vloer en sprong werden afgerond met scores rond de 13.0 punten, met als eindresultaat een zeer verdiende 7e plaats en een plek in de NK finale meerkamp. Tot ieders grote verrassing plaatste zij zich ook voor de toestelfinale op balk.

Pupil 2 N2
Megan Jacobs en Elena Schilder startten hun halve finale met sprong. Megan liet een nieuwe sprong zien die ze prima uitvoerde. Ook Elena liet twee mooie sprongen zien. De dames hadden de pech dat ze als eerste aan de beurt waren waardoor de jury nog wat voorzichtig jureerde. Het toestel brug verliep niet helemaal goed: Elena liet een vloeiende oefening zien die best goed beoordeeld werd, Megan turnde de oefening niet door, waardoor ze veel punten moest inleveren. Elena en Megan moesten de lagere score van brug op de balk goedmaken. Helaas lukte dit niet: Elena viel 1 keer van de balk en Megan 2 keer. Hierdoor wisten de dames al dat doorstroming naar de finale niet meer haalbaar was. Bij het laatste toestel vloer turnde Megan nog wel een erg mooie oefening, Elena maakte een paar foutjes. Megan en Elena werden respectievelijk 17e en 18e. Dit was teleurstellend voor de meiden, omdat alleen de eerste 12 een finaleplek kregen.

Jeugd N3
In haar halve finale maakte Rosanne Blokker een wat tegenvallend resultaat op balk direct goed op vloer, waar zij de 4e plaats haalde. Na een mindere sprong turnde Rosanne weer een goede brugoefening en plaatste zich als 13e in het eindklassement voor de NK finale meerkamp. Ze is reserve voor de toestelfinale voor brug en voor vloer.

Met dank aan de sponsors ETB Cas Sombroek en JSC Sport.

 

Sponsors

Avia Club stand