Heren NK Finale Leek 2015

Goede prestaties St. Mauritius Heren tijdens NK Finale in Leek

Het NK Turnen voor de 1e, 2e en 3e divisie werd afgelopen weekend georganiseerd in sporthal De Schelp in Leek. St. Mauritius vertegenwoordigde met 12 turntalenten het grootste aantal jongens van alle aanwezige verenigingen. Op zaterdag werd de meerkamp geturnd, wat 2 medailles opleverde. Op zondag volgde de toestelfinales waar maar liefst 12 medailles werden gewonnen.

Meerkampfinale

Kimo Oosterheim werd 12e na een solide wedstrijd in de categorie Instap 10 (2e divisie). In de Instap 9 (1e divisie) kwamen Lode Philippi, Yoran Rein en Leon Atherton uit. Leon turnde een uitstekende wedstrijd en liet nergens punten vallen en behaalde terecht een 3e plaats. Yoran sloot een prima wedstrijd af met een mooie 4e plaats. Lode turnde een constante wedstrijd en behaalde een verdienstelijke 10e plek.

In de pupillen 8 (2e divisie) kwamen Frenck Guyt en Dorin Radulescu uit. Dorin belande net naast het podium op een 5e plaats. Frenck turnde ook een goede wedstrijd en werd 10e.

In de pupillen 7 (1e divisie) kwamen Evrim Ksikas, Stefan Rein en Mikel Zwarthoed uit. Evrim was helaas ziek en kon zijn medaille kans, met een 7e plaats, toch niet waarmaken. Voor Mikel was het podium net onbereikbaar, maar een 5de plaats was een zeer goede resultaat. Stefan behaalde een mooie 10e plaats.

In categorie Junior 1 7 behaalde Sverre van Wijngaarden een 7e plaats na een spannende finale wedstrijd met zeer kleine punten verschillen. Ook Stijn Buijs eindigde in zijn categorie Jeugd 7 op een 7e plaats.

Bram van Zelst die in de Pupil 9 (3e divisie) uitkomt voor St. Mauritius en HTC Hoorn, maakte zijn favoriete rol waar en werd terecht Nederlands kampioen.

Toestelfinale

Op zondag kwamen in de ochtendwedstrijd dezelfde 12 turners in actie als een dag eerder tijdens de meerkampfinale. Kimo Oosterheim (Instap 10) werd 5e bij de brugfinale. Bij Instap 9 behaalde Yoran zilver op sprong en brons op rek en ringen. Leon baalde brons op vloer en werd met een zeer strakke voltige oefening Nederlands kampioen.
Lode behaalde met zijn voltige finale de 6e plaats.
Dorin werd op voltige Nederlands kampioen en pakte de zilveren plak op sprong. Frenck Guyt turnde de rekfinale en werd 6e.
In de categorie Pupil 7 wilde Evrim zich graag revancheren voor zijn verloren meerkampfinale. Met goud op ringen en rek en zilver op vloer was kon hij dit ruimschoots waarmaken.
Bij de voltige finale behaalde Stefan een 5e plaats, maar Mikel ging er met het goud vandoor.
Sverre behaalde tijdens zijn drie toestelfinales tweemaal een 5e (vloer en sprong) en een 4e plaats op brug. Stijn Buijs behaalde zilver op vloer en rek, werd 4e bij voltige en 5e bij ringen. Olaf Atteveld die deed niet mee aan de meerkampfinale, maar haalde een 5e plaats bij de toestelfinale ringen.
Bram van Zelst werd op brug en ringen nogmaals Nederlands kampioen, pakte zilver op voltige en nog eens een bronzen medaille plaats op vloer.

De trainers van St. Mauritius meer dan tevreden met de behaalde resultaten (14 medailles: 8x goud, 6x zilver en 5x brons).

Met dank aan onze teamsponsers: Smit en Smit Advocaten, Dutch Steigers en wedstrijd selectiesponsor JSC Sport.