Dames NK Finale Almelo 13-14 juni 2015

Mooie resultaten NK turn finale dames St. Mauritius in Almelo

Het hoogtepunt van het seizoen voor de dames Instap N1 en Jeugd 1e divisie van St. Mauritius is de landelijke finale meerkamp en toestelfinales. St. Mauritius trad in Almelo op zaterdag 13 juni aan voor de meerkampfinale met vijf deelneemsters. Op zondag werden de toestelfinales geturnd.

 

Instap N1 meerkampfinale

Zoë Voorthuijzen mocht deelnemen in de jongste categorie Instap N1. Ze had er heel veel zin in en dat liet ze zien bij alle toestellen. Zowel op sprong als het toestel balk turnde zij haar beste oefening van het seizoen. Zoë behaalde op de meerkamp een mooie welverdiende 16e plaats.

Jeugd 1e divisie meerkampfinale

Jill Pannekeet, Emma Sloots, Caitlin Veerman en Jia Lu Tuyp lieten stuk voor stuk bij alle toestellen zien dat de trainingsarbeid en turnstages resulteerden in een verbetering van hun prestaties. Vooral op balk met een 2e score voor Jill en een 5e score voor Jia Lu was het resultaat zeer goed. Caitlin behaalde een 4e plaats op vloer. Jill werd 6e op sprong en dat leidde tot een bronzen medaille in het eindklassement van het NK meerkamp. De uitslag van de vier dames was als volgt: Jill: 3e, Jia Lu: 10e, Caitlin 13e, Emma 20e.

Jeugd 1e Divisie toestelfinale

Op zondag werden door vier deelneemsters van St. Mauritius de toestelfinales geturnd; 3 op balk, 1 op vloer en 1 op brug. Jill liet op balk met een 3e plaats zien dat ze echt in vorm is. Jia Lu werd bij dit toestel 5e en Emma 6e. Caitlin turnde op vloer een prachtige oefening wat haar een 3e plaats opleverde. Op brug zou Jill moeten vlammen, maar zij maakte een fout met het “wippertje”, waardoor zij buiten de medailles viel voor dit toestel.

Voor de meiden en de trainers een geweldig resultaat dat complimenten verdiend.

Met dank aan de sponsors ETB Cas Sombroek en JSC Sport.

 

Sponsors

Avia Club stand