Dames NK finale Ahoy Rotterdam 2015

Verena Sens Ere Divisie Jeugd op NK turnen Dames, Ahoy Rotterdam

Verena was behoorlijk zenuwachtig, want ze debuteert dit jaar in de eredivisie.
Als eerste turnde ze een prachtige vloeroefening met een mooie score van 12.267.
Op sprong liet ze een overslag salto en een tsukahara-gehoekt zien, die beloond werd met een prachtige score van 13.167.
Op brug turnde Verena een nieuw element, het overvliegen. Helaas ging dit niet helemaal goed. Haar afsprong was een dubbele salto van de brug.
Tenslotte de balk, waar de zenuwen Verena helaas de baas werden: ze viel 3 keer. Bij haar afsprong ging haar voet naast de balk, waardoor ze bij de arabier-anderhalve-schroef niet goed kon landen en viel. Met een totaal van 42.134 punten eindigde ze op de 15e plaats in de meerkamp.

Heel knap had Verena zich ook geplaatst voor 2 toestelfinales: sprong en vloer, voor het eerst op niveau eredivisie. Haar eerste sprong was een gehoekte tsukahara. De tweede sprong was een overslag salto. Hier zakte ze iets te diep door haar knieën tijdens de landing en ze viel achterover. In het eindklassement voor sprong eindigde ze op een 6e plaats.
Op toestelfinale vloer liet Verena wederom een prachtige oefening zien. Ook hier eindigde ze op de 6e plaats. Alles bij elkaar was het een prachtig weekend in Ahoy. We hebben genoten en Verena heeft een prachtige prestatie geleverd, om trots op te zijn!

Met dank aan trainers Marc en Jay voor de begeleiding in Ahoy en aan de sponsors ETB Cas Sombroek en JSC Sport.

 

Sponsors

Avia Club stand