Finale Nationale Team Cup turnen voor heren St. Mauritius 2015

Afgelopen weekend is de finale van de Nationale Team Cup in Alphen a/d Rijn geturnd.
Drie heren teams van St. Mauritius hadden zich gekwalificeerd voor deze finale.
Het team niveau 4 heeft helaas hun finale niet kunnen turnen, vanwege een aantal blessures.
Daarom waren twee teams actief, 1 team in niveau 10 op zaterdag en 1 team in niveau 7 op zondag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het team van St. Mauritius - Volendam Dutch Stijgers niveau 10 stond zaterdag klaar om de strijd aan te gaan met de beste teams uit heel Nederland. Cas Klein (8 jr), Kimo Oostheim (9 jr), Kyan Jacobs (8 jr), Rik de Boer (10 jr) en Tjeerd Mantel (7 jr). Dit jongste team van de wedstrijd wist zich al uit zo'n 24 teams te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. Er werd een felle strijd gevoerd en de eindtotalen op de meeste toestellen lagen dicht bij elkaar. Cas liet een hele mooie brugoefening zien met stabiele handstanden en Kyan was met hele hoge zwaaien de ster aan het hoge rek. Rik scoorde op alle toestellen hoge cijfers en was daarmee een goede aanvoerder van het team. Kimo heeft extra aan zijn krachttraining gewerkt en dat was op brug en ringen goed te zien. Tjeerd leverde een mooie bijdrage met hoge punten op vloer en sprong. Een mooie 6e plek van Nederland was het resultaat en dat voor zo'n jong team.

Op zondag streden Stefan Rein, Yoran Rein, Leon Atherton, Frenck Guyt en Lode Phillipi tegen twee andere teams. Voor vier van de vijf jongens was het de eerste keer dat zij uitkwamen in niveau 7 (1e divisie). De opdracht die trainer Martin Kroon ze dan ook had meegegeven was netjes turnen. Deze opdracht werd door het gehele team succesvol uitgevoerd. Iedereen in het team wist een bijdrage te leveren aan een uitstekend resultaat.
Vooral aan de brug werden mooie oefeningen geturnd en werd een zilveren medaille veilig gesteld. De jongens zijn weer een ervaring rijker en hebben hun oefeningen op wedstrijdniveau kunnen testen. Nu op naar de individuele 1/8 finale in maart!

Met dank aan onze Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers sponsoren de herenselectie van St. Mauritius.

 

Sponsors

Avia Club stand