Clubkampioenschappen St. Mauritius 2015


Bijna 100 turners en turnsters van St. Mauritius zich zaterdag 28 november van hun beste kant zien tijdens de Clubkampioenschappen 2015.
In de Gymstuif aan de Foksiastraat was het zaterdag al vroeg dag.
Door het grote aantal deelnemers aan de Clubkampioenschappen werden er vier wedstrijden georganiseerd.
De hele dag werd er op hoog niveau geturnd. Er was heel wat te genieten voor de ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en andere supporters
Tijdens deze dag kreeg iedereen de gelegenheid om zijn vorderingen te laten zien.
De jongste jongens en meisjes toonden dat ze de verplichte oefenstof al goed beheersen.
De oudere turners en turnsters lieten nieuwe elementen zien die ze aan het oefenen zijn in de voorbereiding op het wedstrijdseizoen 2016. 

Het is te veel om hier alle resultaten te vermelden van alle turners die in actie kwamen. Maar enkele namen die als eerste eindigden van hun groep kunnen even genoemd worden:
Bij de uitbouwgym eindigden alle turners en turnsters op de eerste plaats.

 Bij de Instap         dames  :     groep 1 Lindsey Ettema,     groep 2 Mandy Pelk.
Bij de Jong Talenten Heren:     groep 1 Mikel Zwarthoed,   groep 2 Jaro v. Wijngaarden,           groep 3 Stefan Rein,    groep 4 Job de Vries en groep 5 Jan Kwakman.
4e divisie               dames:     groep 1 Josephine Pauws,   groep 2 Ilona Bond en Anouk Plat,  groep 3 Eva Heuser      groep 4 Liza Zwarthoed.
Bij de eerste en tweede divisie: groep 1 Linde Snoek,         groep 2 Verena Sens,                     groep 3 Jill Pannekeet  groep 4 Elena Schilder.

Ook kwamen de Zwarte Pieten nog even binnen vallen. Dat was voor velen een grote verrassing.
Zij lieten ook nog even hun turnkunsten zien op de toestellen en dat was natuurlijk grote pret.

De Clubkampioenschappen werden traditioneel afgesloten met een broodmaaltijd en een spelletjesavond.
Met dank aan de oud-turners en turnsters die daarbij kwamen assisteren.

Onder lees meer een uitgebreid verslag van de jongens

 

 

Clubkampioenschappen St. Mauritius Volendam 28 november

Op zaterdag 28 november vonden voor alle jongens van St. Mauritius de jaarlijkse Clubkampioenschappen plaats. Verdeeld in vijf groepen, hebben de grote en kleine mannen, elk op hun eigen niveau, hun onderlinge wedstrijd geturnd.

Waar ze normaal zes onderdelen turnen, bestond de wedstrijd nu uit vier of vijf onderdelen.
In groep vijf, met daarin de jongste mannetjes, won Jan de gouden medaille, met daarbij een hele hoge score op ringen. Op de 2e plaats eindigde Dick, en de bronzen medaille ging zelfs naar twee jongens, Dani en Milan. Voor deze jongens hun eerste turnwedstrijd ooit, ze zijn vast trots op hun medailles!

Groep vier, bestaande uit Kimo, Rik, Job en Jelte , draait al wat langer mee bij St.Mauritius. In deze groep, die allemaal verplichte oefenstof volgt, was Job veruit de sterkste en ook voor hem een mooie gouden medaille.

Daarna volgde een grote groep jongens, waarvan een aantal ook twee weken geleden meegedaan hebben met de nationale teamcupwedstrijden en daar met elkaar mooie resultaten behaalden. Vandaag streden ze tegen elkaar en eindigden de nr. 1, 2 en 3 heel dicht bij elkaar. Stefan, Leon en Kyan mochten het podium betreden met minimale verschillen.

Ook de keuze mannen mochten hun oefeningen laten zien, en daar worden de verschillen in uitgangswaarden steeds beter zichtbaar. Het ging er vandaag ook om, dat deze grotere mannen nieuwe onderdelen toonden, daarop werden zij ook beoordeeld. Uiteindelijk werd Mikel 1e, Sverre 2e en Stijn 3e.

Bij de eredivisie mannen werd ook gekeken naar nieuwe onderdelen, maar bij hen telt ook zeker de uitvoering mee. Pelle kon helaas niet meedoen vanwege een blessure aan zijn hand, de andere jongens hebben laten zien dat zij ook internationaal kunnen meedraaien. Dit hebben zij recentelijk ook gedaan, tijdens wedstrijden in België en Tsjechië.
Bij deze groep was de bronzen medaille voor Tim, zilver ging naar Roy en goud naar Jaro. Niels viel net buiten het podium, maar werd evengoed, net zoals alle andere deelnemers voor zijn inzet beloond met een medaille.

Aan het eind van de middag werd er heerlijk gegeten met elkaar, waarna de dag afgesloten werd met een aantal spellen en cadeautjes. Voor de jeugd van St. Mauritius weer een gezellige en sportieve dag!

Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers sponsoren de herenselectie van St. Mauritius.

 

Sponsors

Avia Club stand