Eerste NK 2015-2016 kwalificatiewedstrijd Amsterdam dames

 

De dames van St. Mauritius selectie turnden in het weekend van 12 en 13 december hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het NK.
Elke turnster kwam binnen haar leeftijdsklasse uit op haar eigen niveau.

 

Junioren, derde divisie
Na een heel seizoen afwezig te zijn geweest vanwege een knie operatie was dit de 1ste wedstrijd voor Ilona Zwarthoed. Het was daarom onduidelijk wat we van haar konden verwachten. Vloer en sprong gingen prima en ook aan de burg, haar favoriete toestel, turnde zij een prima oefening. Zelfs op de gevreesde balk bleef ze koelbloedig staan. Met een goede eerste wedstrijd is zij derde geworden en kijkt daarmee uit naar de 2e kwalificatiewedstrijd in januari.

 

 

 

  

 

 

Pupil 1 N3

Voor Diane Schilder begon haar wedstrijd op vloer. Haar trainer, Jay Kost, gaf haar de keuze elementen wel of niet te turnen. Diane probeerde alles, wat helaas met een lage score niet goed uitpakte. Op sprong liet zij twee prachtige sprongen zien, waaronder een mooie arabier streksprong. Op brug was zij zeer gefocust, haalde de kip en turnde een geweldige oefening. Hoewel balk niet haar favoriete onderdeel is, zette zij hier haar beste balkoefening tot nu toe neer! Ondanks een matig begin van de wedstrijd, turnde Diane zich naar een 21e plek. Ze weet nu waar aan gewerkt moet worden om tijdens de volgende wedstrijd op 30 januari een plaats in de volgende ronde veilig te stellen.

Met dank aan onze dames turnteamsponsors ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak en de trainers voor hun inzet.

Sponsors

Avia Club stand