St. Mauritius Dames D-groep Rayon Zaanstreek Waterland blijven alle op de balk

Na een medailleregen bij de eerste competitiewedstrijd waren de verwachtingen hoog tijdens de tweede competitiewedstrijd van de Mauritius Dames D-groep in de Wormer.

Pupillen 1
Emily, Roxy, Puck en Stephanie, allen pupillen 1, mochten het spits afbijten en lieten gelijk zien dat ze in vorm waren. Roxy en Emily zetten op balk een nette oefening neer. Brug was dit keer bij allemaal veel beter dan de vorige wedstrijd: de zwaaien werden netjes en hoog uitgevoerd. Na twee prachtige sprongen mocht Emily de bronzen medaille voor de 4e plaats in ontvangst nemen. Roxy werd helaas voor de tweede keer vijfde, nèt geen medaille in deze categorie. Na een mindere eerste wedstrijd draaide Stephanie nu wel goed. Met stabiele en nette basisoefeningen kreeg zij aan het einde de bronzen medaille omgehangen. Nadat Puck de vorige keer derde werd, waren de verwachtingen hoog. Puck turnde deze wedstrijd voor het eerste de hele pirouette op balk en de salto van brug. Deze vooruitgang was te zien in de uitslag. Met de hoogste score van de wedstrijd op sprong en brug eindigde ze op de tweede plaats.

 

 

 

 

 

In de tweede wedstrijd moesten Fabiënne en Megan starten zonder hun vriendin Liza, zij was helaas te ziek om mee te doen. Megan en Fabienne lieten mooie oefeningen zien. Fabienne maakte een duur foutje op vloer wat haar een medaille kostte. Zij eindigde als 9e. Megan maakte ook een foutje op vloer, maar werd toch 4e en mocht een medaille mee naar huis nemen. In dezelfde wedstrijd begonnen Josephine en Ilse beide sterk op brug. Josephine kon dit gelukkig ook vasthouden tijdens de andere toestellen, wat resulteerde in een 1e plaats! Ilse lukte dat niet helemaal, met een paar foutjes eindigde zij op de 6e plaats.

 

 

Pupillen 2

De vijf pupillen 2 meiden lieten direct op balk zien dat zij in vorm waren: waar de concurrentes hier en daar van de balk vielen, bleven zij er allemaal op. Lynn turnde nieuwe elementen deze wedstrijd: arabier-flikflak en boogje-tiktak op vloer en radslag op de balk. Eva besloot kort voor de wedstrijd dat de salto van de brug toch echt niet kon ontbreken en turnde deze ontzettend mooi. Shannon en Danielle lieten de arabier-dubbelflikflak zien. Eva maakte een overslag die zo uit een boekje kwam en ook Alyssa liet zien dat sprong een favoriet onderdeel van haar is. Zij turnde een ontzettend mooie overslag en streksalto. Na deze goede wedstrijd mochten alle meiden een medaille ontvangen. Danielle 1e, Shannon 2e en Lynn 3e bij het eerste deel en bij de tweede helft van de pupillen 2 mocht Eva het goud in ontvangst nemen en Alyssa het zilver.

Jeugd 1 D1
Ilona Bond en Ying lian Laan komen uit in Jeugd 1 D1. Ilona moest wel met een aangepast programma aan de slag vanwege een knieblessure. Op brug lieten de meiden zeer goede oefeningen zien. Op balk lieten ze zien dat ze erg goed vooruit gaan met een 1/1 pirouette. Ying greep net naast een medaille met een keurige 6e plaats en Ilona werd 8e ondanks haar knieblessure. Super meiden!


In de laatste wedstrijd van deze dag moesten Kim Overmars en Anouk Plat nog laten zien wat ze konden. Kim doet dit jaar mee in Jeugd 2 5e divisie. Kim draaide op alle vier toestellen een goede oefening en dit leidde ook tot een verdiende 3e plaats. Anouk Plat is een echte doorzetter. Zij turnde op de brug vanuit wegzet gelijk een salto als afsprong. Ook op vloer liet zij een mooie arabier-flikflak zien! Anouk eindigde als 8e, wel 3 plaatsen hoger dan vorige keer.

De jongste meisjes Sandy Smit en Indy Veerman gaan ook goed voorruit en lieten allebei mooie oefeningen zien en vooral op vloer zit hier nog zeker verbetering in. De meiden hebben niet echte grote fouten gemaakt, Sandy werd 14e en Indy 16e

Met geen enkele val van de balk bij de pupillen 1 en 2 hebben de meiden laten zien dat het harde trainen niet voor niets is geweest. Wij zijn heel benieuwd hoe de meiden ervoor staan bij de finale Noord.

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

Avia Club stand