St. Mauritius dames plaatsen zich voor NK 2016

Voor de tweede keer streden de dames selectieturnsters voor een plaats in het Nederlands Kampioenschap en de districtskampioenschappen. Het was weer te doen in de SportXperience te Amsterdam. 


Instap N2
De jongste Mauritiusmeisjes hadden intussen de smaak te pakken en waren vastbesloten zich te kwalificeren. Tijdens de eerste voorwedstrijd eindigde Julia de Boer op een 6e plaats. Op de brug en balk ging het deze keer iets minder dan vorige keer. Maar op vloer en sprong presteerde zij juist weer beter. Uiteindelijk behaalde zij een 13e plek en kan zich voorbereiden op de districtskampioenschappen en NK.
In vergelijking met de vorige keer deed Megan Veerman vloer beter, sprong en brug op hetzelfde niveau, maar de balk moest zij dit keer twee keer verlaten. Toch was de totaalscore iets hoger, ze werd 28e en dat is genoeg voor deelname aan het NK en districtskampioenschap.
Yasmine Veerman turnde een hartstikke mooie wedstrijd: met een buikgriepje onder de leden weet ze het toch nog te schoppen tot een 21e plaats. Na een mooie brugoefening liett ze wel wat punten liggen op sprong, dat ging nog maar net goed. Yasmine stroomt wel door!
Sabine de Koning mocht beginnen met de vloeroefening. Deze ging stukken beter dan de vorige keer. Ze kwam daardoor op een mooi puntentotaal, precies genoeg voor plaatsing in de volgende wedstrijden.
Fiene Kemper haalde in deze tweede wedstijd meer punten dan in de eerste, op balk en brug heeft ze zich sterk verbeterd. Op de balk ging haar koprol eindelijk goed en op de vloer liet ze een mooie strakke oefening zien. De eerste sprong ging top: 13.250! Bij de tweede sprong, eigenlijk Fiene’s specialiteit, lukte het niet goed. Helaas was haar uitslag net niet voldoende voor doorstroming.
Esmée Ettema begon de wedstrijd netjes met de brug waar haar zwaaien steeds iets beter worden. Ze bleef keurig op de balk en haar vloeroefening was ook netjes, er moet nog wel even goed geoefend worden op de acrobatische series. Bij sprong ging het dit keer bij Esmée helemaal mis. Score nul waardoor zij zich niet heeft kunnen plaatsen.
Ging het voor Mandy Pelk vorige keer ging wat stroef met pech bij sprong, nu ging haar tweede voorwedstrijd helemaal geweldig . Dit werd dan ook beloond met een mooie 12e plaats en een plek in de volgende ronde!
Lindsey Ettema liet op brug een nette oefening zien. Daarna turnde ze op balk een super stabiel. Op de vloer moet ze nog even oefenen op haar acrobatische series. Als laatste toestel de sprong, waar ze twee weken geleden nog een nul score kreeg. Ditmaal turnde ze een mooie streksalto voorover. Al met al een keurige 17e plaats en door naar de district en NK wedstrijden.
Na een mindere eerste wedstrijd, had Caitlin van Weerden in de tweede voorwedstrijd de slag te pakken: ze turnde keurig, werd zondag 22e en ook gekwalificeerd.

Pupil 2 N2
Vorige keer had Marit Schilder nog te veel last van haar knie om mee te doen, daardoor was dit haar eerste wedstrijd. Met nog wel last van haar blessure en flink zenuwachtig wilde ze toch een goede wedstrijd neerzetten. Ze ging uitmuntend van start met een 13.050 op brug, haar favoriete onderdeel. Op balk en vloer heeft ze wel wat punten laten liggen: ze turnde wel stabiel maar niet strak genoeg. Ze herpakte zich op sprong met hele mooie cijfers. Marit eindigde knap als 9e en plaatste zich voor de kwart finale NK en districtskampioenschap
.
Jeugd 1 N3
Anouk Tol op de balkAmy Veerman turnde een mooie wedstrijd. Ze liet een nette vloeroefening zien zoals we van haar gewend zijn, maakte ook nog een moeilijke sprong, maar helaas was het net niet genoeg voor de doorstroming naar de landelijke kwartfinales. Amy werd uiteindelijk 14e, wèl voldoende een plaats in voor het districtskampioenschap.
Nadat Anouk Tol vorige keer iedereen verbaasde met een prachtige 10e plek, had ze vandaag haar dag niet: ze turnde niet strak genoeg en ging bij vloer met een nieuw onderdeel onderuit. Ze eindigde 16e. Extra zuur was dat de 10e plek van de vorige wedstrijd op een haar na niet genoeg was om door te stromen naar het NK. Anouk mag nog wel aan het districtstoernooi deelnemen.

Verder kwamen nog in actie:
Rosanne Blokker - Jeugd 2 divisie 2, werd 14e, wel geplaatst voor het NK, niet voor de districtswedstrijden.
Jette Sloots - Junior 2 divisie 2 , werd 10e, (3e op balk!) Jette mag naar het NK en de districtskampioenschappen.

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

 

Sponsors

Avia Club stand