St. Mauritius dames laten zich zien op Districtkampioenschappen 2016

 

Amsterdam 7 februari 2016

De winnaars van deze wedstrijd in Amsterdam mogen zich de beste noemen van district midden- en noordwest Nederland binnen hun categorie.

Instap N2
In de week naar aanloop van het districtstoernooi was de griep toegeslagen bij de Instappers van Mauritius. Van trainen was maar weinig gekomen, maar gelukkig waren ze zondag min of meer hersteld. Al vroeg lieten Julia de Boer, Yasmine Veerman, Megan Veerman, Fiene Kemper, Mandy Pelk, Lindsey Ettema, Caitlin van Weerden en Sabine de Koning zich van hun beste kant zien. Ondanks de griep turnden de meiden een mooie wedstrijd met hier en daar juweeltjes van arabieren, flikflakken, boogjes en zelfs koprollen op balk.

 

 

Pupillen 1 N1
Zoë voorthuijzen turnde een wedstrijd met goede en minder goede momenten. Waar ze uitblonk met sprong maakte een foutje met de losom bij brug. Bij balk viel ze 2 keer en met een nette vloer eindigde Zoë knap als 4e .

 

Jeugd 1 N3
Voor Amy en Anouk is dit alweer de afsluiter van het seizoen. Terwijl onze dames alleen nog de basisoefeningen doen, turnt de concurrentie op dit niveau al een heleboel “plusjes”. Dat is terug te zien in de scores. Met alleen de basiselementen meestal keurig geturnd hebben ze een heel netjes resultaat neergezet: Amy 17e en Anouk 15e , om toch trots op te zijn!

Junior 2e divisie
Districtswedstrijden zijn een mooi meetmoment voor het aankomende NK. Jette turnde stabiel en zeker. Ze nam weinig risico, behalve op balk waar Jette een salto op turnde die goed lukte! Een prima 13e plaats was vandaag het resultaat.

 

 

 

Junior eerste divisie
Jill Pannekeet, Caitlin Veerman en Jia-lu Tuijp hadden zondag “late dienst”, ze turnden de laatste wedstrijd van de dag. Met hele mooie scores op sprong werd ook brug netjes geturnd. De balk van maar 10 cm breed is toch het meest spannende onderdeel. Vandaag liep deze voor de dames helaas minder: ze vielen er allemaal een keer van af. Gelukkig werd mooi afgesloten met vloer, hun beste onderdeel op de districtskampioenschappen. Een prima toernooi van de meiden, ook te zien in de einduitslag: Jill 4e, Caitlin 5e en Jia lu 7e. Er is een mooie progressie zichtbaar, dus dat belooft wat voor het NK!

Met dank aan trainers Linda, Marc en Jay voor de begeleiding en natuurlijk de sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak!

Sponsors

Avia Club stand