Zilver voor Caitlin van St. Mauritius op 1/8e finales NK turnen

Amsterdam 13/14 februari 2016

Terwijl de achtste finale NK voor de dames van start ging turnde Ilona Zwarthoed zaterdag in de categorie Junior 3e divisie haar districtskampioenschappen. Met haar bijna perfecte brugoefening werd zij 2e op dat onderdeel. De rest verliep wisselend en zij eindigde op een keurige 9e plaats.

De andere dames traden aan voor de achtste finale van het Nederlands kampioenschap te Amsterdam Topsportcentrum Ookmeer.

Jeugd 1 N1 - Rosalie de Boer 
Na 2 mooie sprongen had Rosalie een val bij de brug. Dat maakte ze goed bij balk, waar het harde trainen werd beloond: loopflikflak, salto en losse radslag en een prachtige streksalto eraf, superoefening! Tot slot vloer met mooie series. Al met al een goede wedstrijd die haar een vijfde plek opleverde en plaatsing voor de ¼ finale.

Pupil 1 N1 - Zoë Voorthuijzen
Op brug, balk en vloer liet Zoë zondag helaas wat puntjes vallen, waardoor het eindresultaat op papier wat tegen viel. Maar technisch gezien zijn er verbeterpunten zichtbaar. Haar sprong was zeer mooi, en werd beloond werd met een prachtige score. Ze werd uiteindelijk 16e en stroomt ook door.

Jeugd 1 N2 - Elena Schilder
Elena Schilder was nog niet volledig hersteld van de griep die haar te pakken heeft gehad. Ondanks dat turnde zij een nette wedstrijd, waarmee zij plaatsing naar de ¼ finale heeft behaald.

1e divisie junior – Jill, Jia Lu, Emma en Caitlin
Jill Pannekeet, Jia Lu Tuijp, Emma Sloots en Caitlin Veerman van Mauritius waren al geplaatst voor de kwartfinales, maar waren aanwezig om wedstrijdritme op te doen. Jill was helaas licht geblesseerd en turnde alleen brug met een heel mooie oefening.
Jia Lu turnde een stabiele wedstrijd: op brug wat voorzichtig, maar sprong en balk zelfverzekerd, op vloer lukte de schroef, maar een voet buiten de lijn kostte punten. Jia Lu werd 8e
Bij Emma turnde keurig: brug ging minder, maar op balk turnde ze weer wel een mooie oefening, Emma eindigde 12e
Caitlin was in topvorm: een goede balk, een strakke vloeroefening, een supersprong en ook haar prachtige brugoefening kreeg ondanks een val een mooie score. Caitlin ging met de zilveren medaille naar huis: super!

Mooi om te zien dat er nog steeds progressie bij de dames zichtbaar is: op naar de kwart finales!

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak!

Sponsors

Avia Club stand