Kwartfinale NK dames turnen Jeugd N2 in Reusel

De eerste drie weekenden in maart worden de kwartfinales voor het NK dames turnen gehouden. Dit eerste weekend mochten Elena Schilder en Zoë Voorthuijzen van St. Mauritius hun kunsten vertonen in Reusel, Noord Brabant.

Elena Schilder - Jeugd N2
Zondag om 9 uur startte Elena haar wedstrijd op brug. Omdat ze nog steeds haar afsprong niet turnt, stond ze gelijk twee punten achter op de rest. Gelukkig mochten we meteen door naar balk, het favoriete toestel van Elena. Met een score van 12.600 turnde zij zich terug in de wedstrijd. Op vloer zette Elena een nette basisoefening neer en met twee keurige sprongen rondde ze deze wedstrijd af. Elena eindigde op een 19e plaats, wat ruimschoots genoeg was voor doorstroming naar de halve finale.

Zoë Voorthuijzen - pupil 1 N1
Zoë kwam net terug van wintersportvakantie en moest dit weekend meteen in actie komen. Op rek ging het al beter dan de vorige wedstrijd, maar ze liet nog niet alle elementen zien waardoor het cijfer laag was. Op balk had ze haar dag helaas niet en dit resulteerde in twee vallen. Op vloer liet ze een nieuwe serie zien en dat waardeerde de jury met een 11.600. Sprong wordt steeds beter en op hier eindigde ze op een 9e plaats. In de meerkamp werd ze 16e en Zoë mag door naar de halve finale.

Graag willen wij de trainers Jay en Marc bedanken voor hun inzet en natuurlijk onze sponsoren ETB Cas Sombroek en Schoonmaakbedrijf Succes.

Sponsors

Avia Club stand