1/8 finale NK turnen heren in Nijverdal

Zaterdag 5 en zondag 6 maart werd de 1/8 finale NK turnen voor heren gehouden in Nijverdal, met goede resultaten voor de jongens van St. Mauritius Volendam. Zaterdag 5 maart turnden Cas Klein en Kyan Jacobs hun eerste wedstrijd van dit seizoen bij de eerste divisie Instap niveau 9. Sverre van Wijngaarden kwam uit als 1e jaars in de Junioren II categorie. Zondag 6 maart turnde Leon Atherton zijn eerste wedstrijd eredivisie Instap niveau 8. Vooraf was al bekend dat iedereen door zou stromen naar de kwartfinale, dus konden de heren nieuwe elementen proberen.

 

 

    

Instap 9 (1e divisie)
Op het eerste toestel ringen turnde Cas een hele nette oefening die ook goed beloond werd, Kyan gleed helaas van de ringen af en begon gelijk met een flinke achterstand. Op sprong maakten beide jongens een fout bij de overslag naar verhoogd vlak, maar de andere sprong werd wel netjes uitgevoerd. Vervolgens waren brug en rek aan de beurt. De opdracht was om de moeilijkste oefening te turnen die mogelijk was, dit lukte met inturnen nog prima bij Kyan, maar in de wedstrijd lukte het allemaal niet. Cas turnde ook nu weer hele mooie oefeningen en stond na deze toestellen dan ook op de derde plaats. Op vloer turnde Cas wederom een goede oefening en bleef hierdoor op de derde plaats staan, met nog maar 1 toestel te gaan. Helaas lukte het voltigeren bij Cas niet helemaal waardoor hij de derde plaats moest inruilen voor een 5e. Kyan turnde nog wel een goede vloeroefening maar ook op voltige ging het mis. Het was gewoon zijn dag niet, hij eindigde als 20e.

Junioren II (3e divisie)
Sverre turnde zaterdagavond een vlotte wedstrijd die ruimte gaf om nieuwe onderdelen uit te proberen. Sverre turnde voor het eerste zijn Tsukahara hoek met een prima landing en het plankje in de ringen. Rek, vloer en brug waren prima geturnd. Voltige is normaal gesproken geen probleem, echter deze keer lukte het niet en stond dit een goede klassering in de weg. Met voor nu een 18e plaats met 42 deelnemers biedt dit voldoende perspectief richting de finale, want de verschillen zijn klein.

Instap 8 (eredivisie)
Maar net terug van wintersportvakantie begon Leon zijn wedstrijd op rek, wat hij een moeilijk onderdeel vindt. Hij turnde een nette basis oefening en stond na een oefening voltige met wat foutjes, op de 13e plaats. Zijn oefening op vloer, een van zijn favoriete onderdelen, maakte veel goed. Eenmaal in vorm turnde hij verder uitstekend op ringen, sprong en brug. Daarmee eindigde hij op de 6e plaats, net achter nummer 5 en de 7e plaats ver vooruit.

Volgend weekend, 12 en 13 maart, turnen Cas, Kyan en Leon hun kwart finale NK in Tilburg. Sverre is begin april weer aan de beurt. Veel succes!

Met dank aan Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers sponsoren de herenselectie van St. Mauritius.

Sponsors

Avia Club stand