Veerman Wooncentrum Turntoernooi, kwartfinale NK dames 19-20 maart 2016

Voor het “eigen” publiek werd dit weekend geturnd in Opperdam. Op het spel stond plaatsing voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap turnen.

Instap N2 

Julia de Boer maakte een redelijke sprong en een streng beoordeelde brug ruimschoots goed met 2 prachtige oefeningen op balk en vloer. Ze eindigde op een mooie 7e plaats en een plek in de halve finale. Mandy Pelk turnde 3 goede onderdelen en een super mooie balk oefening. Met een puntentotaal van boven de 50 behaalde ze een geweldige 6e plaats en mag ze door naar de halve finale. Yasmine Veerman start de wedstrijd met een superscore op sprong. Op brug was de jury erg streng, maar Yasmine kreeg pas echt pech toen tijdens haar balkoefening de stroom uitviel. Yasmine werd 17e en voor haar eindigt hier helaas het NK. Ondanks een enkel blessure heeft Sabine de Koning zich weer verbeterd. De vloeroefening ging goed en op de balk en sprong overtrof ze zichzelf. Ze werd 9e en mag door. Caitlin van Weerden turnde met wisselend resultaat, maar de gevreesde sprong ging goed! Het was een goede wedstrijd. Caitlin werd 18e en mag helaas niet door naar de volgende ronde.

Megan Veerman begon gespannen maar turnde een heel goede wedstrijd met een PR op balk. Na een dispuut over de punten op sprong werden die gecorrigeerd en ondanks de strenge jury op brug scoorde ze ook daar goed. Al met al goed voor de 8e plaats en plaatsing voor de halve finale! Lindsey Ettema scoorde meteen de hoogste punten van de dag op haar eerste toestel balk! Na ook een mooie oefening op vloer en sprong stond Lindsey nog eerste. Na de streng beoordeelde brug eindigde Lindsey op een prachtige 5e plaats. Ruim geplaatst voor de halve finale.

Jeugd 1 N1 - Rosalie de Boer
Rosalie was al door naar de halve finales en kon nu wat nieuwe elementen uitproberen. Dit ging redelijk en dat belooft wat voor de volgende wedstrijd. Rosalie scoorde op hier een 8e plaats.

1e divisie junior

Emma Sloots turnde een uitstekende brugoefening, en maakte ook bij de andere elementen geen grote fouten. Helaas haalde zij niet genoeg punten om door te stromen, Emma werd 16e
Jia Lu Tuijp had na een val bij brug veel punten in te halen. Dat lukte haar knap en op de valreep plaatst zij zich als 15e voor de halve finale.
Caitlin Veerman ging ook van de brug, maar de aftrek viel mee, ook bij balk haalde zij ondanks een val een mooie score. Op sprong werd Caitlin’s tsukahara hoek beloond met de hoogste score van allemaal. Uiteindelijke mocht Caitlin een medaille in ontvangst nemen: ze werd 3e !!

ERE divisie junior - Verena Sens
Verena Sens was al geplaatst voor het NK in Ahoy. Ze turnde om wedstrijdervaring op te doen, vanwege een blessuren alleen brug en balk. Op brug deed ze een basisoefening met helaas een val. De balk ging beter, met een paar kleine wiebels was het een nette oefening.

2e divisie jeugd, Rosanne Blokker eindigde op een knappe tiende plaats en dat het bleek slechts 0.03 punten tekort om door te stromen.

2e divisie junior, Jette Sloots begon nog geplaagd door griep aan de wedstrijd. Ondanks dat zette Jette op sprong en brug nog een redelijke oefening neer, maar bij balk dat lukte niet. Jette werd 18e en kon zich daarmee niet plaatsen.

Marit Schilder, Jill Pannekeet en Nicole Tuijp kregen dispensatie wegens blessures, zij stromen wel door.

Alle dames kunnen terugkijken op een mooi toernooi, dat mede dankzij de vele vrijwilligers van St. Mauritius uitstekend georganiseerd was. Dank aan Veerman Wooncentrum om een dergelijk toernooi mogelijk te maken, en dank aan sponsoren van de damesselectie ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak!

Sponsors

Avia Club stand