Marit Schilder plaatst zich voor de finale NK 2016!

 

Halve finales dames turnen in Dalen, 9 en 10 april 2016

Helemaal in Drenthe, tegen de Duitse grens moesten Julia de Boer, Marit Schilder en Rosanne Blokker nog de laatste hindernis nemen voor het Nederlands Kampioenschap.

Instap N2 - Julia de Boer
Julia moest aantreden in de eerste wedstrijd zaterdag, dus dat betekende heel vroeg de wekker.
Balk en sprong verliepen keurig en op vloer haalde Julia een topscore: ze haalde er de 4e plaats !
Na drie onderdelen stond Julia 7e in het totaalklassement. Er mochten 10 deelnemers door dus het was ontzettend spannend. Brug is niet het sterkste onderdeel van Julia en haar score bleek net niet voldoende voor plaatsing: Julia haalde een toch prachtige 12e plaats.


Pupil 2 N2 Marit Schilder
 

Bij de kampte Marit met een hardnekkige blessure, voor de kwartfinale had ze daarom dispensatie gekregen. Maar nu moest ze toch echt laten zien dat ze het waard was. En dat deed ze: met twee mooie sprongen, een keurige basisoefening op brug, ondanks een niet geheel foutloze balk, maar met als afsluiter een prachtige vloeroefening wist zij zich als 17e te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap!

2e divisie jeugd, Rosanne Blokker
Rosanne turnde een stabiele wedstrijd, met vooral een mooie brugoefening. De concurrentie bleek te sterk zondag en Rosanne werd 19e, wat helaas geen plaatsing betekende.

Met dank aan de sponsoren van de damesselectie ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak!

Sponsors

Avia Club stand