St. Mauritius dames turnen mee met de topturnsters van Nederland

IAG turntoernooi - 6 mei 2016 Den Bosch

Verena Sens en Nicole Tuijp hebben vrijdag 6 mei namens St. Mauritius Volendam deelgenomen aan het Internationale IAG turntoernooi in Den Bosch, waar vele van de beste turnsters van Nederland acte de présence gaven.

Nicole Tuijp Ere Jeugd (FIG)
Nicole kampt met een elleboogblessure maar nam toch deel aan het toernooi op 3 toestellen: de sprong, de brug en de balk. Nicole maakte een mooie overslag bij de sprong. Op de brug lukte het niet zoals gepland, en helaas ging ze ook 2 keer van de balk. Ondanks haar blessures stond ze er toch en ze is weer een wedstrijdervaring rijker.

 

 

Verena Sens - Ere Junior (FIG)
Deze wedstrijd bestond uit twee delen, Verena kwam uit in de eerste wedstrijd. In de tweede wedstrijd turnden 7 deelneemsters die zich nog konden kwalificeren voor het jeugd-EK in Bern. Verena heeft diverse nieuwe elementen geturnd op de diverse toestellen. Op de sprong maakte ze een mooie overslag-salto. Op de brug liet ze een oefening zien met een 'reus-heel'. Op de balk werd voor het eerst een 'loop-flikflak-loop'-salto geturnd. Op de vloer liet Verena een erg mooie oefening zien met een achterwaartse dubbele salto als nieuw element. Voor haar vloeroefening kreeg ze een mooie score van 12.700, die uiteindelijk goed bleek voor een 3e plaats op dat toestel: een bronzen medaille. In de eindstand van de meerkamp (dus na beide wedstrijden) eindigde Verena als 8e, een prachtige prestatie!

Het was een erg leuk en leerzaam toernooi. Met dank aan Trainer Marc Baar
tscheer voor zijn coaching en de sponsoren van de damesselectie turnen: ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

Avia Club stand