St. Mauritius heren plaatsen zich voor de NK finale turnen 2016

 Afgelopen weekend werd de eerste halve finale door de heren geturnd in Alkmaar. In totaal mochten per categorie 12 turners door naar de finale. Tevens konden per toestel de beste 6 turners een plekje veroveren voor de toestelfinale.

3e divisie Pupil 9
Rik de Boer begon lekker op rek en op vloer en brug liet hij alle plus elementen zien. Op voltige maakte hij een nare val, maar maakte toch zijn nog oefening af. Ondanks dat Rik op sprong en brug ook goede oefeningen liet zien was het niet genoeg om een finale plaats te bemachtigen. Wel plaatste hij zich voor de toestelfinale op het onderdeel sprong.

1e divisie Instap 9
Cas Klein turnde een heel constante wedstrijd met uitschieters op brug en vloer. Hier turnde hij alle plus elementen en kreeg zelfs een bonus op brug. Op deze toestellen behaalde hij dan ook een finale plaats. Op voltige liet Cas ook al wat nieuwe elementen zien, maar door een klein foutje scoorde hij net niet genoeg voor de toestelfinale. Cas werd allround 6e en gaat dus naar de finale en turnt dan ook de toestelfinale vloer en sprong.
Kyan Jacobs turnde niet zo’n stabiele wedstrijd, tijdens het inturnen lukte alles wel, maar in de wedstrijd niet. Kyan liet wat steekjes vallen op brug en rek, maar op sprong en vloer turnde hij juist heel goed. Tot de laatste ronde was een finale plaats nog mogelijk, maar voltige mislukte waardoor hij niet in de meerkamp finale staat. Wel mag hij de toestelfinale vloer turnen.

1e divisie Pupil 7
Stefan Rein turnde de eerste vier toestellen heel goed. Op brug en rek turnde hij plus elementen en dit werd dan ook beloond. Met nog twee toestellen te gaan stond Stefan op de 2e plaats, maar op vloer en voltige mislukte er een element waardoor hij naar de 6e plaats kelderde. Wel genoeg voor een finale plaats en ook mag hij de toestelfinale op voltige, brug en rek turnen.
Dorin Radulesco turnde een heel constante wedstrijd, maar werkte niet zo netjes op de meeste toestellen. Op vloer liet hij alle plus elementen zien en ook voltige kwam goed uit de verf. Als een duveltje uit een doosje ging hij op het einde van de wedstijd toch nog Stefan voorbij, hij werd knap 5e en plaatste zich voor de finale. Ook mag hij finale turnen op vloer en voltige.

2e divisie Jeugd 7
Bram van Zelst turnde een uitstekende wedstrijd. Iedere wedstrijd is zijn puntentotaal gestegen wat hem afgelopen zaterdag een zilveren medaille opleverde. Hiermee plaatste hij zich ruimschoots voor de finale die hij met vertrouwen tegemoet ziet. Verder mag hij drie toestelfinales turnen namelijk voltige, ringen en brug.

2e divisie Pupil 8
Voor Lode Philippi en Yoran Rein zou het een spannende wedstrijd worden. Rek was het eerste toestel. Zowel Lode als Yoran turnde een mooie oefening, maar werden niet beloond door de jury. Een finale plek was hierdoor al bijna onhaalbaar. De volgende toestellen verliepen prima met uitschieters op voltige en ringen. Sprong verliep voor Lode niet zoals gepland, Yoran turnde twee mooie sprongen, waardoor hij weer steeg in het klassement. Tijdens het laatste onderdeel was het voor trainer Martin en de meegereisde supporters nog even billenknijpen. Tijdens het onderdeel Brug kon er immers nog een hoop mis gaan, maar beide jongens scoorden echter uitstekend. Lode werd 3e en Yoran 5e waarmee doorstroming naar de Finale in Alphen aan de Rijn was veilig gesteld. Beide jongens plaatsten zich ook voor drie toestelfinales: brug, ringen en voltige.

Ere (talenten)divisie Instap 8
Leon Atherton turnde een uitstekende wedstrijd met plus elementen en bonus punten op alle toestellen, waarmee hij een totaal score van maar liefst 114,15 behaalde. Hij verbeterde zich 10 punten ten opzichte van zijn kwart finale in maart en heeft hiermee een grote ontwikkeling laten zien. In een wedstrijd waar de concurrentie zeer sterk was behaalde Leon de 5e plaats en heeft zich geplaatst voor de NK meerkampfinale in Vught aankomende zaterdag. Ook kwalificeerde hij zich voor vier toestelfinales, namelijk vloer, voltige, sprong en brug.

3e divisie Junior II 6
Met een prima start op vloer behaalde Sverre van Wijngaarden zijn eerste doel met een 12,20 (namelijk hoger dan 12,0 scoren). Bij voltige liet hij wat liggen, maar herstelde zich goed op ringen en daarna op sprong. Sverre turnde voor de 2e keer zijn tsukahara gestrekt in een wedstrijdsituatie en nu met een prima landing, zijn 2e doelstelling. Daarna turnde hij de wedstrijd prima uit op brug en rekstok. Dit leverde Sverre een mooie bronzen medaille op en daarmee de plaatsing voor de NK finalen en toestelfinales op ringen, sprong en vloer.

We bedanken hierbij de trainers en onze sponsors Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers.

Sponsors

Avia Club stand