2e plaats finale NK voor St. Mauritius en zes turners plaatsen zich voor de meerkampfinale in juni

Afgelopen weekend werd in Vught op zaterdag de finale Nederlands Kampioenschap voor de talentendivisie geturnd en de halve finales voor de jongens met keuze oefenstof.

Finale NK

Eredivisie (talentendivisie) Instap 8
Leon Atherton was in goede vorm en dat heeft hij laten zien tijdens een prachtige meerkampfinale voor het Nederlands Kampioenschap. Het deelnemersveld was sterk en turnt het hele seizoen al op zeer hoog niveau, maar na een spannende wedstrijd en ontknoping behaalde Leon welverdiend de 2e plaats. Op 12 juni turnt Leon nog zijn toestelfinales op vloer, voltige, sprong en brug.

 

Halve finale NK

1e divisie jeugd 6
Mikel Zwarthoed turnde een hele goede wedstrijd en werd tweede. Daarnaast heeft Mikel zich gekwalificeerd voor 5 toestelfinales: voltige, brug, sprong, vloer en rek. Op voltige en rek heeft hij zich zelfs als eerste geplaatst, dus dat wordt een zeer spannende finale in Alphen aan de Rijn. Evrim Ksikas turnde zich ook naar de finale en behaalde toestelfinales op vloer en ringen.

  

Eredivisie jeugd 2
Voor Niels Schilder en Roy Loch was deze halve finale meer een oefenwedstrijd omdat zij zich al in een eerdere wedstrijd hadden geplaatst voor de finale die in juni plaats vindt in Ahoy. Hierdoor hadden zij de ruimte om nieuwe elementen uit te proberen. Niels en Roy hadden een moeizame start op voltige en lieten hier een hoop punten liggen. Op rek, ringen en sprong hadden zij een mooie score en vooral op vloer lieten beide jongens een mooie oefening zien. Niels en Roy eindigden samen op de 11e plaats.

 

Eredivisie junior I 2
Tim van Diepen is 2e geworden, maar het was een wedstrijd met ups en downs. Brug, rek en vloer gingen goed maar op voltige liet hij veel punten liggen. Aan de ringen werd er niet strak geturnd en ook sprong liep niet lekker. De conclusie is dat er nog hard getraind moet worden voor de finale. Voor Jaro van Wijngaarden was dit ook een oefenwedstrijd omdat hij al geplaatst is voor het NK. Hij turnde veel moeilijke nieuwe elementen maar dat lukte nog niet op alle toestellen even goed. Jaro heeft laten zien dat hij goed op weg is, maar dat er nog veel te winnen is in stabiliteit.
De jongens die uitkomen in de eredivisie kunnen zich pas tijdens de meerkampfinale in Ahoy plaatsen voor een toestelfinale.

We bedanken hierbij de trainers en onze sponsors Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers.

Sponsors

Avia Club stand