Medailleregen voor turners Mauritius tijdens NK 2016

Afgelopen weekend werd de finale van het Nederlands Kampioenschap geturnd door jongens uit de 1e ,2e en 3e divisie in Alphen aan de Rijn. Tijdens de meerkamp, maar vooral met de toestelfinales, regende het medailles voor de jongens van St Mauritius.

Er werden maar liefst 18 medailles meegenomen naar Volendam, 7x goud, 5x zilver en 6x brons.

In de 2e divisie jeugd turnde Bram van Zelst een spannende wedstrijd. In de meerkampfinale stond hij na enkele onderdelen in de top 3, maar na een simpele fout op rek zakte hij naar plaats 8. Met hulp van de trainer toonde hij de veerkracht om uiteindelijk toch nog een welverdiende bronzen plak te pakken. Op zijn 3 toestelfinales haalde hij zilveren medailles op voltige en brug en werd Nederlands kampioen op de ringen.

In de 3e divisie junior leverde Sverre van Wijngaarden tijdens de meerkampfinale zijn beste seizoenprestatie. Hij startte uitstekend op voltige en zette dit de hele wedstrijd door. Met 67,60 pnt behaalde hij zijn hoogste puntentotaal van dit seizoen, wat maar een paar tienden punten tekort was voor een podiumplaats. Zondag mocht Sverre 3 toestelfinales turnen. Op sprong greep hij net naast een bronzen medaille, echter op vloer is hij Nederlands Kampioen geworden. Op ringen behaalde hij een zilveren medaille, wat een mooie bekroning is voor een jaar op dit niveau.

Voor het 4e jaar op rij hadden de broers Rein zich weer bij de beste 12 van Nederland weten te turnen. Stefan Rein kwam tijdens de meerkamp 1e divisie pupillen 7 direct goed uit de startblokken op brug en vervolgens rek en vloer en turnde drie perfecte oefeningen, waarna hij de leiding nam. Op voltige ging het echter mis en ook ringen verliep niet vlekkeloos, waardoor een podiumplaats niet meer haalbaar was en hij, toch zeer tevreden 5e werd. Tijdens de toestelfinale behaalde Stefan welverdiend twee medailles. Op zowel voltige als rek pakte hij brons en met zijn brug oefening werd hij Nederlands kampioen.

 

 

 

Yoran kwam uit in de 2e divisie pupil 8 en turnde aan brug en rek mooie basisoefeningen naar zijn kunnen. Op beide toestellen was een erg groot puntenverschil met de jongens die plus elementen turnden. De vloeroefening van Yoran was netjes en ook bij ringen en sprong maakte hij geen fouten. Tijdens voltige mislukte een onderdeel op de paddenstoel met beugel welke werd aangemerkt als val. Yoran werd 11e in de meerkamp. Teleurgesteld met dit behaalde begon Yoran extra gemotiveerd aan zijn toestelfinales, brug, voltige en ringen. Met drie keer een 5e plaats mag Yoran toch tevreden terugkijken op de toestelfinales.

Lode Philipi turnde net als Yoran ook in de 2e divisie pupil 8. Hij ging goed van start met een geslaagde oefening op brug. Op voltige en ringen behaalde hij de hoogste score, maar het bleef spannend tot aan de laatste oefening op sprong, waarin hij met een klein verschil met nummer drie de tweede plaats behaalde. Lode turnde drie toestelfinales. Op brug maakte hij een foutje maar op voltige en ringen behaalde Lode de eerste plaats, waardoor hij met twee gouden medailles naar huis ging.

Rik de Boer turnde in de 3e divisie pupil 9 alleen toestelfinale sprong. Hij liet twee goede sprongen zien met een perfecte landing, waar hij ook bonus voor kreeg. Helaas was het net niet genoeg voor een podiumplaats.

Ook Kyan Jacobs greep naast een medaille op vloer in de 1e divisie instap 9. Zijn eerste serie mislukte, maar verder turnde hij netjes en werd 4e.

Cas Klein mocht wel de meerkamp turnen in de 1e divisie instap 9. Hij begon met een goede vloer oefening, gevolgd door voltige. Op ringen scoorde hij veel beter dan de rest van het seizoen en na een brugoefening met mooie handstanden, stond Cas in de top 3. Op rek turnde Cas erg goed, maar het was niet genoeg voor het podium. Met een persoonlijk punten record werd Cas knap 4e. Tijdens de toestelfinale op brug turnde Cas alle plusjes waardoor hij ook zijn bonus veilig stelde en een zeer mooie 2e plaats behaalde. Op vloer ging het even mis bij de eerste aanloop, maar hij vervolgde zijn oefening alsof er niks aan de hand was en werd knap 3e.

 

 

 

Leon Atherton turnde op zondag vier toestelfinale, nadat hij twee weken geleden al 2e was geworden bij de meerkampfinale in de talentendivisie Instap 8. Het niveau was net als bij de meerkampfinale in Vught zeer hoog. Leon heeft daarom weer hard moeten vechten voor een medailleplaats, maar dat is hem gelukt met een derde plaats voor zowel zijn brug als vloer oefening. Op voltige turnde hij, net als vorig jaar, een gouden oefening en werd hij wederom Nederlands kampioen.

Mikel Zwarthoed en Evrim Ksikas turnden in de eerste divisie jeugd 6. Bij de eerste drie toestelen deed Mikel het wel goed (tweede hoogste score op rek en derde hoogste op brug, net als Evrim) maar op voltige ging het mis en viel hij twee keer. Dit kostte hem veel punten waardoor hij eindigde op een gedeelde achtste plaats, samen met Evrim. Op zondag had Mikel maar liefst vijf toestelfinales. Hij maakte zijn fout van zaterdag goed door Nederlands Kampioen op voltige te worden. Op de vloer, brug en rek werd hij vierde en bij sprong werd hij zesde.

We bedanken hierbij de trainers en onze sponsors Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers.

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand