Nederlands kampioenschap TURNEN Dames in AHOY Cup 24 en 25 juni 2016


Prachtige prestaties Mauritius Dames Turnen in Ahoy, Rotterdam.

Om aan dit grootse evenement deel te nemen is voor elke sporter een geweldige ervaring.

Verena Sens, Caitlin Veerman, Nicole Tuijp en Rosalie de Boer namen deel namens St. Mauritius.

 

 

 

  

1e divisie junior –Caitlin Veerman AHOY CUP
Caitlin had zich geplaatst om met 22 senioren en 10 junioren te strijden om de prestigieuze Ahoy Cup. Caitlin begon op sprong met een goede tsukahara-gehoekt, en een perfecte overslag-salto. Voor haar keurige brugoefening kreeg ze als junior een lagere score omdat werd beoordeeld volgens de seniorennorm. Caitlin kreeg wel een hoge score voor haar hele goede balkoefening, met voor het eerst een dubbel-loopflikflak en alles zonder val. Bij haar favoriete vloer turnde ze de sterren van de hemel, wat haar een persoonlijk record op vloer opleverde: 13.500 punten. Caitlin eindigde in het totaalklassement op een geweldige 11e plaats met een persoonlijk puntenrecord. Van de junioren werd ze zelfs derde en ze plaatste zich voor de toestelfinales vloer en balk. Als enige junior tussen de senioren was het zondag voor Caitlin onmogelijk om bij de toestelfinales een medaille te halen, ze eindigde op beide toestellen als zesde, maar ze heeft enorm genoten.

 

 

ERE divisie Jeugd - Nicole Tuijp
Haar eerste jaar op dit niveau geturnd en meteen heeft Nicole zich geplaatst voor deze finale. Helaas kon ze door blessures op bijna alle onderdelen niet alle elementen turnen. Dit kwam terug in de scores, ze eindigde als 16e. Ze liet toch hele mooie oefeningen zien en het was voor Nicole ook een bijzondere ervaring.

 

 

 

 

Jeugd 1 N1 - Rosalie de Boer
Rosalie had zich geplaatst voor de toestelfinale balk en kwam speciaal daarvoor zondag naar Ahoy.
Ze bereikte haar doel op dit moeilijke onderdeel met geduchte concurrentie : een betere oefening neerzetten dan op de finale meerkamp, met onder andere een prachtige hoge loopflikflak-salto. Helaas waren er ook 2 vallen en Rosalie werd 8e van Nederland, een knappe prestatie

 

 

 

ERE divisie Junior – Verena Sens
Verena begon op balk met een nette oefening. Daarna turnde ze een hele mooie vloer met onder andere een dubbele salto. Voor de sprongen, een overslag-salto en een tsukahara gehoekt kreeg ze ook hoge punten. Tenslotte ging brug helaas iets minder goed, maar de reus-hele-draai die ze voor het eerst turnde lukte wel prima. Verena eindigde op de 12e plaats met een persoonlijk puntenrecord èn plaatsing voor toestelfinales vloer en sprong. Dus zondag weer naar Ahoy. Bij de toestelfinale op sprong werd het recept van zaterdag gevolgd, en met succes: met een score van 13.300 behaalde ze het podium, een geweldige 3e plaats, brons!
Bij toestelfinale op vloer turnde ze een hele mooie strakke oefening met een fantastische dubbele achterwaartse salto. Ze eindigde op een prachtige 4e plaats. Een top-weekend!

Alle dames complimenten en felicitaties voor de prestaties op dit mooie evenement. Dank aan de trainers Yvonne, Marc en Jay voor de begeleiding en speciale dank weer aan de sponsoren van de damesselectie: ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

 

 

Sponsors

Avia Club stand