Nederlands Kampioenschap turnen dames teams te Hoofddorp 2016

Verena Sens en Caitlin Veerman van St. Mauritius vormden voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap teams in de categorie A (junior en senior gemengd) een gelegenheidsformatie met drie dames van Turnz: Dieuwke Mantel, Isabelle Koning en onze plaatsgenote Christine Tol. Per onderdeel kwamen drie dames uit.

Verena turnde een mooie balkoefening die helaas niet helemaal lukte, en op brug een basisoefening. Op vloer liet ze een prachtige oefening zien met mooie hoge sprongen en landingen tot stilstand.

Caitlin nam deel op onderdeel sprong met twee mooie tsukahara’s gehoekt. Op vloer turnde ze voor het eerst haar nieuwe oefening met twee nieuwe series en mooie gymnastische sprongen. Met 13.800 punten was dit de 4e score van alle deelneemsters!

Christine Tol liet zien wat zij kon op balk, sprong en op vloer, waar zij uitblonk met de 5e score van het deelnemersveld en ook  de andere dames van Turnz hadden mooie resultaten.

Als team eindigden ze op een prachtige 4e plaats, op slechts 1,6 punt mis van het podium.

Groepsfoto vlnr: Marc Baartscheer, Caitlin Veerman, Verena Sens, Christine Tol, Dieuwke Mantel, Isabelle Koning, Daphne van der Lans

Met dank aan de sponsoren van de St. Mauritius damesselectie: ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Caitlin Veerman en Verena Sens

Sponsors

Avia Club stand