Podium en pech bij voorwedstrijden dames Amsterdam 17 december 2017

Ook deze zondag moesten weer een aantal dames van St. Mauritius aantreden voor hun eerste kwalificatiewedstrijd. Het beste resultaat van 2 voorwedstrijden in elke categorie bepaalt wie door mag naar de NK kwalificaties.

Instap N3
De jongste selectiedames Jaylee Woudenburg, Merel Karregat, Nena Bouwman, Anouk Jonk hadden zondag hun allereerste kwalificatiewedstrijd. De instapdames begonnen op het toestel brug.

Alle 4 de instappers lieten hun beste oefening tot nu zien! Balk vonden ze erg spannend. Merel liet een zeer mooi uitgevoerde oefening zien. Helaas 1 keer eraf gevallen maar ze herpakte zich goed, waardoor ze met de radslag weer als een huis op de balk stond. Ook Anouk stond zo vast als een huis: geen een keer eraf gevallen. Dit was terug te zien in haar mooie cijfer. Op het toestel vloer lieten alle vier de meiden mooie oefeningen zien. Het was nog de vraag of Nena´s overslag lukte en deze ging uiteindelijk goed: ze zette een hele nette oefening neer. Op het toestel lieten ze alle vier goede sprongen zien. Jaylee had een zeer mooie overslag en salto. Merel Karregat eindigde uiteindelijk op een prachtige 8e plek, Nena Bouwman werd knap 13e, Jaylee Woudenburg kwam op een keurige 19e plaats en Anouk Jonk mocht op het podium: ze werd 3e en kreeg een bronzen medaille! De trainster en turnsters zijn tevreden, op naar de volgende voorwedstrijd.

Pupil 2 N3
Megan Veerman begon op brug en dat ging goed. Ondanks een val lukte de rest op balk wel. Vloer ging ook naar wens en na een keurige sprong stond ze 4e in deze wedstrijd. Nadat alle 44 dames in deze categorie klaar waren werd dat uiteindelijk een mooie 11e plaats.
Caitlin van Weerden was er klaar voor en had er veel zin in. Als eerste turnde ze brug met een mooie salto als afsprong. Balk was netjes, en op vloer liet zij mooie acrobatische series zien, prachtig . Als laatste werd ook haar sprong goed uitgevoerd. Caitlin turnde een zeer stabiele meerkamp, met als uitslag de 13e plaats.

senior, 3e divisie - Ilona Zwarthoed
Ging het met de jongste dames zo naar tevredenheid, zo’n pech hadden onze junior en senior deelneemsters. Ilona had meteen al pech: ze overstrekte haar knie tijdens haar eerste onderdeel: de vloeroefening . Ze kreeg nog wel een mooi cijfer, maar daarna had ze bij sprong bij de aanloop al teveel last, dat ging niet. Brug had ze wel geturnd, maar zonder afsprong. Ze had veel pijn en moest opgeven voor balk. Hopelijk herstelt ze snel.

Junior 1, 3e divisie - Amy Veerman
Amy begon goed op vloer: de 4e score op dit onderdeel! Helaas mislukte haar sprong. Ze herpakte zich op brug met een mooie score. Als laatste turnde ze die zenuwslopende balk, en daar kon ze helaas niet op blijven. Ze eindigde uiteindelijk als 34e. In januari hebben deze dames nog een kans zich te plaatsen, maar het wordt spannend: in deze categorieën is veel concurrentie!

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

 

Sponsors

QR donatie