Basisgym

Onder leiding van deskundige en gediplomeerde trainers geven wij binnen verschillende leeftijdsgroepen op gevarieerde wijze les.

St. Mauritius volgt bij de recreatieve afdeling de visie dat kinderen in deze leeftijd breed geschoold moeten worden. Tijdens de lessen houden wij in de gaten of kinderen voldoen aan het gemiddelde bewegingsniveau voor hun ontwikkelingsleeftijd.

De ontwikkeling van de coördinatieve vaardigheden staat voorop. Dat wil zeggen, zoveel mogelijk bewegingsvormen leren in een zo divers mogelijke omgeving. Binnen deze lessen worden alle vormen van bewegen aangereikt. Bewegen met plezier en het opdoen van een brede bewegingsbasis zijn de kernpunten.

Tweejaarlijks meten wij het niveau van de kinderen tijdens de Turnproeven en het E.T.B. Cas Sombroek toernooi. Kinderen die bovengemiddeld bewegen kunnen doorstromen naar de Uitbouwgym.

De leeftijdsgroepen zijn als volgt ingedeeld: 4 t/m 5 jaar en 6 t/m 7 jaar. Hierna bestaat de mogelijkheid om verder te gymmen bij Toestelgym (vanaf 8 jaar). En alle andere kinderen zijn vanaf dit moment klaar om nieuwe sporten te ontdekken!

Wil je graag kennismaken met Basisgym? Kom langs en laat je kind mee doen! Of neem voor meer informatie contact op met Marga Schilder. De eerste les is altijd gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Klik op Rooster voor actuele tijdstippen, locaties en leeftijdscategorieën van de lessen.

Sponsors

QR donatie