Ouder & Kind gym

Goed leren bewegen is belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Met Ouder & Kind gym willen wij peuters beter leren bewegen. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. In deze lessen dagen wij kinderen uit om keer op keer een stapje verder te gaan met het ontdekken van bewegen.

Ouder & Kind gym is geschikt voor kinderen van 2 t/m 3 jaar. Tijdens de les dient er altijd iemand bij het kind te zijn om te helpen met onderdelen die nog niet zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Het is belangrijk dat het kind vertrouwd is met deze persoon. Deze begeleiding wordt gedurende de ontwikkeling van twee naar vier jaar afgebouwd.

De les start met een spelletje waar zowel ouder als kind aan deelnemen. Vervolgens mogen de kinderen spelen op de toestellen en arrangementen die voorafgaand aan de les zijn neergezet. Iedere week werken wij met verschillende opstellingen en materialen. De lessen hebben een herhalend karakter qua indeling en oefenstof, omdat kinderen van deze leeftijd het leuk vinden om dingen te doen die bekend zijn.

Bij deelname aan Ouder & Kind gym kunnen kinderen een Beweegdiploma halen. Dit diploma geeft aan dat kinderen alle belangrijke basisbeginselen van bewegen hebben geleerd. Bovendien geeft het keurmerk Beweegdiploma, vanuit de KNGU, aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters op een veilige manier alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren.

Wil je graag kennismaken met Ouder & Kind gym of het Beweegdiploma? Kom langs en doe mee! Of neem voor meer informatie contact op met Marga Schilder. De eerste les is altijd gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Klik hier voor actuele tijdstippen, locaties en leeftijdscategorieën van de lessen.

 

Sponsors

QR donatie