Wedstrijden

Ieder seizoen wordt door de KNGU bepaald hoeveel turn(st)ers er mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen en/of Bondsfinales. Dit is mede afhankelijk van het totaal aantal inschrijvingen.

De landelijke structuur van de KNGU is onderverdeel in 5 districten. St. Mauritius valt in het district ‘midwest’ bestaande uit de regio’s Noord-Holland en Utrecht. Het district ‘midwest’ is onderverdeeld in 10 rayons. Wij vallen in het rayon ‘Zaanstreek-Waterland’.

Dames
Er zijn drie afzonderlijke stromingen.
• 4e divisie neemt deel aan Rayon-, Regio- en Districtwedstrijden. Er bestaan geen landelijke wedstrijden.
• 3e divisie die competitiewedstrijden turnen nemen deel aan Rayon- en Districtwedstrijden. Voor deze groep bestaan er ook landelijke wedstrijden. De deelnemers hieraan hebben dan twee voorwedstrijden, halve finale en finale.
• 3e divisie en hoger turnen district- en landelijke wedstrijden: twee plaatsingswedstrijden binnen het District. Bij kwalificatie volgen de landelijke wedstrijden bestaande uit 1/8 finale, 1/4 finale, 1/2 finale en de Bondsfinale.

Heren
• 4e divisie turnen een competitie. De wedstrijden worden geturnd in het Rayon West-Friesland en bestaan uit 2x een individuele wedstrijd, een toestelfinale en een jokercup. De beste turners plaatsen zich voor de rayonfinale.
• De 4e divisie kent, los van eerder genoemde competitiecyclus ook districtwedstrijden. Deze bestaan uit 2 plaatsingswedstrijden en een districtfinale. Alleen de beste turners van de 4e divisie plaatsen zich voor de Bondsfinale 4e divisie.
• Ere-, 1e, 2e en 3e divisie turnen alleen een landelijke cyclus. Deze bestaat uit 1/8-, 1/4-, 1/2- en de Bondsfinale. Uit de 1/2 finale gaan de 6 beste turners per toestel, door voor de toestelfinales, te houden tijdens de Bondsfinales.

De clubkampioenschappen worden jaarlijks georganiseerd door St. Mauritius. Alle selectieleden nemen hieraan deel. Deze wedstrijd organiseren wij in december of in januari, afhankelijk van de overige wedstrijdschema’s.

Sponsors

QR donatie